БАКАРЕЦ: ЧУВАМО СВОЈУ ДРЖАВУ И СВОЈ НАРОД

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 30.09.2022.

Небојша Бакарец

члан Председништва Српске напредне странке, народни посланик  и заменик председника Одбора за културу и информисање Народне Скупштине Србије

Позив за одржавање седнице Одбора за културу и информисање, коју је без договора са представницима парламентарне већине поднео Синиша Ковачевић, стигао је изненада - баш у дану у ком хрватски медији шаљу нову, најподлију и најпрљавију до сада, увреду за нашу државу и наш народ. Помислио би човек на тренутак: да ли то овдашња "опозиција" коначно осећа потребу да реагује, да осуди одвратну ксенофобију и увреде оних који су зверства починили над Србима, а сада поистовећују на својим насловницама председника Србије са Хитлером ругајући се у лице жртвама и држави која не дозвољава да жртве буду заборављене? Али, не. Са згражавањем сам погледао "дневни ред" који је предложен од стране "опозиције" у чије име је Ковачевић сазвао седницу, и видим: он то само жели да ислеђује, уређује, и инквизиторским методама третира српске медије који им нису по вољи. А хајка хрватских медија на Александра Вучића и Србију не помиње се нигде, о њој ни слова. Јер им је она, очигледно, сасвим по вољи.

И још кажу, да увреда буде комплетна, кроз „Разматрање питања злоупотребе приватних медија од стране власника у сопствене сврхе“, они би да се баве заштитом лика и дела Баке Прасета? То је значи тај разлог за хитну седницу, важнији и хитнији него заштита Србије и нашег народа од најодвратнијих увреда које су нам упућене данас? Не, заправо: то је начин да се ове увреде додатно помогну и подрже, ругањем и подсмевањем сопственој држави и њеној Народној скупштини.

Пристојна Србија је згрожена што се медији једне земље која је изнедрила концлогор Јасеновац и хрватске нацисте - усташе, усуђују да Александра Вучића, председника наше државе и најгласнијег заштитника невиних жртава, чија је и најближа фамилија страдала управо од усташа, називају фашистом. А шта на то једино уме да каже овдашњи бивши режим?  Они који и сами руже своју државу, институције и председника, исто као и Хрватска што нам ради? Па, о томе би најпре требало да расправљамо на Одбору за културу и информисање.

И не, дневни ред хајдучке седнице коју је сазвао мизогини псовач, не садржи ни осуду физичких напада на уреднике и новинаре, који нису по вољи "опозиције". Знамо: да је нападнут неки новинар или глодур тајкунског медија, реаговале би све њихове странке, медији, ОЕБС, ЕУ, амбасаде. Кад они другима суде, туђе главе не вреде ништа. Као што нема ни осуде када мизогино вређају жене, јавно псују, прете туђој деци и све то раде у медијима и на друштвеним мрежама. Јер њихове жртве немају право ни на реч заштите? Јер је, знамо и то, умишљеној "елити" дозвољено све?  Да неће сад још, у знак сагласности и подршке овима из Хрватске, и они да председника Србије назову Хитлером, као што су безброј пута већ урадили, али сад да то понове у својству чланова одбора српске Скупштине? Па, све има своје границе.

Српска напредна странка жели ред у институцијама. Чувамо своју државу и свој народ, не дозвољавамо онима који су нас зверски убијали да своје жртве називају фашистима. И то је очигледна разлика између нас и  бедника којима је до државе стало мање него до Баке Прасета, који од туђе муке праве само политичку спрдњу, а од институција би поново каљугу да се у њој ваљају. Којима је осећај за национално чиста нула и баш их брига све само ако иде преко леђа Александра Вучића. То је разлика између поносне Србије какву имамо данас и мрака најцрње прошлости у коју се не враћамо више. Ма колико то тешко падало хрватским "медијима" и њиховим истомишљеницима из овдашњег бившег режима.