Саопштења

БОЖИЋ: ЋУТА ПАТИ ОД СЕЛЕКТИВНЕ АМНЕЗИЈЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 17.11.2022.

 

Сандра Божић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Када бисмо одали минут ћутње за сваку глупост коју изговори Александар Јовановић, морали бисмо да ућутимо макар 100 година, али ни то не би било довољно пошто неистине просипа као из топа. Када види да народ не верује у његове надри еколошке приче, онда прети "Газелом" на коју би се највероватније појавио сам, јер нема подршку ни у свом најужем окружењу. Сваки његов позив на ту исту Газелу претворио се у најбруталнију злоупотребу права, а све под плаштом еколошког загађења.

Иако Ћута пати од селективне амнезије, сви се добро сећају његових почетака који датирају од неуспелог захтева да гради мини-хидроелектрану, а кад је то пропало, онда је напрасно стекао еколошку свест. У тренуцима очаја, скупио је са коца и конопца око себе екипу истакнутих лажних еколога, који се утркују ко ће изрећи гнуснију лаж на рачун председника Александра Вучића и Српске напредне странке. Покушавајући да различитим неистинама затрпа сопствене будалаштине, неретко се уплете у мрежу својих лажи.

Из његових наступа често смо могли да чујемо како позива на "мирне еко-протесте", а онда се неретко догоди да имамо ситуацију као на Старици где су његове присталице и криминалци разбијале главу кинеским радницима, палили машине и позивали на протеривање и спаљивање кућа инвеститора. И поред свега тога Ћута не одустаје, већ брани нападаче, говорећи да се ради о мирним протестима и о љубитељима природе. Претпостављам да је насиље, крв и застрашивање једина алтернатива коју нуди и да су то пројекти који ће подићи "еколошку свест".

Најочигледнији доказ манипулације лажног еколога јесу управо резултати избора у Горњим Недељицама где су Александар Вучић и Српска напредна странка однели убедљиву победу, а где је он даноноћно испредао лажи о Рио Тинту не би ли освојио пар гласова. Нисам сигурна на који начин правда своје лоше резултате, али ми се некако чини да је народ одувек знао да препозна преваранта.

Видели смо и на заседањима Скупштине да није проблем да од себе направи кловна како би скренуо пажњу медија, али често седне на своје место подвијеног репа. У налетима беса, пред камерама исцепа новине, уноси цигарете и млеко у салу ради перформанса, а још чекамо да се у скупштинском холу појави са две козе што је сам обећао или да се потуче.

Екологија подразумева љубав према природи, али то Ћута не може да осети јер је љубав према новцу једино што га покреће да у сарадњи са мрзитељима свега српског фабрикује само неистине.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА