Саопштења

ЈОКСИМОВИЋ: ПОНОШ БЕСРАМНО РЕЛАТИВИЗУЈЕ БЕЗБЕДНОСНЕ ИЗАЗОВЕ И ПРЕТЊЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 17.11.2022.

 

Немања Јоксимовић 

члан Председништва Српске напредне странке

 

Пропали председнички кандидат Здравко Понош наставља бесрамно да релативизује безбедносне изазове и претње са којима се суочавају Срби на Косову и Метохији. Баш онако као што то сваког дана ради његов савезник Аљбин Курти.

То и не чуди с обзиром да дотични припада групици која је својевремено тог истог Аљбина Куртија пустила на слободу, а касније хвалила. Каква случајност.

Потпуно је разумљиво и што њему не сметају дронови који осматрају нашу борбену готовост, јер док је он био начелник Генералштаба податке су добијали директно од њега, па нису имали ни потребе за осматрањем. А да се не лажемо, нису имали ни шта да осматрају, јер је дотични све наше тенкове, авионе и осталу нашу војну технику истопио по налогу НАТО пакта.

Шта тек рећи на изјаву да "безбедност Срба на Косову чувају међународне борбене снаге". Је л' као 2004. године када сте се правили мртви на погром Срба?

Што се тиче маркетиншких трикова, очигледно му се привиђају његови пајтоси из бившег режима и он сам који су нам продавали причу о светској економској кризи као развојној шанси, а премештање преговора из УН у ЕУ и идиотско питање пред Међународним судом правде као величанствене победе од којих ни дан данас не можемо да се опоравимо.

И на крају, што се тиче угледа наше земље, немојте само ви о томе да причате, јер смо у ваше време били задња рупа на свирали коју су сви заобилазили, а данас смо на вашу велику жалост и захваљујући одговорној политици Александра Вучића кредибилан партнер и Истоку и Западу. Земља која чува међународно право, али која сваким даном расте и јача како би нашим грађанима омогућили још бољи и квалитетнији живот. Све оно о чему су само могли да маштају у ваше време.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА