ЈОВАНОВ: ЂИЛАСЕ, НИЈЕ ТИ СРБИЈА МАУРИЦИЈУС

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 06.10.2021.

Миленко Јованов

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

Смехотресна конференција за новинаре Ђиласових надничара у Кикинди је још једном показала колико појма немају ни о местима у која долазе, ни о догађајима о којима причају.

Причају о дану када је Кикинда ослобођена у Другом светском рату, а конференцију им отвара локални вагабундо који је лично гласао да се данашњи празник укине као Дан града. Причају, о корони, а на конференцији стоји Мариника која је тражила референдум о вакцинацији.  Причају о криминалу, а у Кикинду су недавно доводили најокорелије београдске криминалце као активисте своје странке!

Али, није то разлог њиховог доласка. Они су дошли да поново изнесу своје болесне лажи и да призивају шести октобар који значи крвави обрачун са политичким неистомишљеницима. Свесни да их народ неће, свесни да је Александар Вучић више ствари урадио у Кикинди, него њихов газда Ђилас и сви они заједно у целој Србији, насиљем би да отимају власт.

Међутим, прерачунали су се. Нити се ко плаши њихових умоболних планова, нити ће бити њиховог насиља, или доласка на власт мимо воље народа. Ни шестог октобра, ни седмог, ни било ког другог датума.

Мораће, дакле, на изборе, а шта народ да мисли о овој Ђиласовој Мултиком дружини, ускоро ће имати прилику и сами да се увере. И на тежи начин ће можда разумети да ни Кикинда, ни Србија нису Маурицијус.