ПАВИЋЕВИЋ: АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ЖИВИ И РАДИ ЗА СРБИЈУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 23.01.2023.

Александра Павићевић

члан Главног одбора Српске напредне странке

Поводом најаве председника Републике Србије и председника Српске напредне странке Александра Вучића да ће да се повуче са чела Странке мало је рећи да смо сви остали затечени. Та вест погодила је не само нас, његове блиске сараднике већ и целокупну јавност, и комплетно чланство наше Странке. Сви смо свесни да је Србија сада изложена једном великом искушењу, да је теже него икада. Свако ко познаје Александра, зна да је то човек који интересе наше земље ставља испред свих.

То је човек који живи и ради за Србију.

Народ то одлично препознаје, избори који су иза нас најбољи су доказ томе. Народ је увек хтео само њега на челу Републике, а ми смо хтели само њега на челу наше Странке.

Српска напредна странка је моја друга кућа, у њој сам од самог оснивања када нисмо имали ништа сем визије и циља, жеље да нешто урадимо и направимо. И у тој кући сам само зато што је у тој породици био Александар Вучић. Он нас је ујединио, он нас је научио да је све оно у шта верујемо могуће и он нас је научио колико у ствари можемо да урадимо, а да тога нисмо били свесни. Наша породица сада броји преко 700.000 чланова, бројнија је, сложнија је, и има још много планова и енергије.

Његовим одласком, та породица би се растурила, они који нису ту срцем једва би дочекали да ускоче у неку другу, а ми који смо ту најискреније заувек би отишли са њим у политичку прошлост, а Србија тада не би имала прави и једини пут. Ни моје, ни сва друга деца не би овде имала сигурност. Будућност би онда била сасвим неизвесна, и несигурна. Зато се уједињујемо сви сада, и молимо нашег Александра да нас не оставља, и да се не предаје, јер предаја никада није била наша опција, а он нас је учио да будемо јаки и да из сваке борбе изадјемо као победници.

Зато га молим овако јавно да нас не напушта, да смо заједно јачи, и да ће ова тешка ситуација у којој се наша Србија налази још више да нас уједини. Јер Србија је вечна док су јој деца верна!