Саопштења

ПЕТКОВИЋ: АЉБИН KУРТИ ОТВОРЕНО НАЈАВИО ДА ЖЕЛИ СУКОБЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 15.11.2022.

 

др Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије

 

Представник привремених институција у Приштини Аљбин Kурти данас је пред очима читаве међународне заједнице отворено најавио да жели сукобе на северу KиМ и да планира да повуче нове потезе у циљу ескалације ситуације у четири српске општине.

Пироман Kурти то ради брутално газећи све споразуме из Брисела, уз поруку да нема намеру да формира ЗСО. У тренутку када и међународна заједница никада гласније тражи формирање Заједнице српских општина, Kурти још убедљивије саопштава да га та кључна обавеза Приштине не интересује.

Kуртију би боље било да хитно крене са фомирањем ЗСО и поштовањем договора, него што жури са једностраном одлуком о расписивању ванредних избора у четири општине на северу KиМ и што прети попуњавањем полицијских места северно од Ибра.

Овакво понашање Аљбина Kуртија је његов нови атак на четири општине на северу KиМ, које систематски покушава да дестабилизује својим једностраним и противправним потезима. То подједнако добро знају и Kурти, али и његови ментори.

Ни по једном једином слову споразума Kурти нема право да полицијска места на северу KиМ попуњава албанским полицајцима, нити да доноси једностране одлуке о ванредним изборима у општинама на северу где Срби чине 95 одсто становништва, који неће више да трпе јарам и зулум Аљбина Kуртија.

Узалудно је његово манипулисање чињеницама и бројевима, јер нити Срби хоће Kуртијеве таблице, нити хоће његове наметнуте изборе, нити хоће албанске полицајце са југа, који немају шта да траже на северу Kосова и Метохије.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА