ПЕТКОВИЋ: БЕСТИДНИ НАПАД ГЕРВАЛЕ-ШВАРЦ НА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 19.10.2022.

др Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије

Синоћњи брутални, бестидни и перфидни напад представнице такозваног Косова у УН на председника Србије, највећи је комплимент који је Александар Вучић могао да добије због залагања за ЗСО, поштовање међународног права, мир и стабилност, јер то је оно што у Приштини не могу да му опросте.

Када га онако рафално нападне машинерија лажи Аљбина Куртија, оличена у лику Донике Гервале Шварц и посвети му највећи део свог излагања, јасно је као дан да је Александар Вучић на правом путу заштите наших националних интереса.

Логично је да је Доника Гервала Шварц две трећине свог времена потрошила на нападе на председника Вучића, јер у Приштини ништа друго и не знају већ само да нападају Београд, нити имају чиме да се похвале, сем терористима из УЧК.

Они који крше све споразуме из Брисела, који су у јеку пандемије Ковид вируса Србима забранили вакцинацију, онемогућили два циклуса гласања, ускратили сва људска и грађанска права нашем народу, они који не поштују ни одлуке сопственог суда у вези с манастиром Високи Дечани, ругло су и наличје демократије и то је читав свет могао да види.