Саопштења

ПЕТКОВИЋ: ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ОДУВЕК ЈЕ СЛУШАО САМО СВОЈ НАРОД

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 09.09.2022.

др Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије

 

Такозвани министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља који је храбар само на Твитеру и када га прати наоружана јединица специјалаца РОСУ покушава себе, додуше безуспешно, да убеди како има некаква права на северу покрајине.

И док је Свечља научио да има газду и да беспоговорно слуша налоге, Александар Вучић одувек је слушао само свој народ и бранио интересе Срба са Косова и Метохије и то ће наставити да ради не обазирући се колику личну жртву мора да положи.

За разлику од Свечље, који ни себе не може са убеди у то што пише, а камоли тек албанску јавност, речи предсесника Александра Вучића имају тежину и добро се чују тамо где су упућене. Зато се Свечља узалуд храбри и дописује, јер његове поруке служе само за унутрашњу политичку употребу.

Приштина изградњом нелегалних база РОСУ на северу, демонтира Бриселски споразум и незаконито преузима надлежност КФОР-а који једини има право да буде присутан у зеленој зони. Тиме је јасно да Приштина заправо не жели договоре, већ сукобе и тензије. Али једно је сигурно - север Косова и Метохије припада српском народу, а не Куртију и Свечљи!

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА