ПЕТКОВИЋ: СРБИ СУ ДАНАС РЕКЛИ "НЕ" СИЛЕЏИЈСКОЈ ПОЛИТИЦИ АЉБИНА КУРТИЈА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 05.11.2022.

др Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије

Нервоза Аљбина Куртија због јединствене одлуке српског народа са севера КиМ да напусти косовске институције, не може се сакрити његовим нападима на председника Александра Вучића и улизивањем српском народу који му је данас јасно поручио - ми имамо једну државу и једног председника, а он не седи у Приштини!

Нема сумње да је то највише заболело Куртија, који се заиграо оног тренутка када је помислио да застрашивањем и уценама може да сломи српски народ, а Срби су свакога дана били све одлучнији да се мирно и демократски боре за оно најсветије - своје претке и своју децу, чувајући међународно право.

Тамо где Курти наступа репресијом, дугим цевима и оклопним возилима, тамо су Срби, на демократски начин, одговорили презиром и мирним грађанским отпором.

Срби су данас само рекли "не" силеџијској политици Аљбина Куртија, његовом избегавању обавеза преузетих у бриселском дијалогу, његовој агресији, а изнад свега његовој неприкривеној мржњи према српском народу.

Албански сепаратизам на Косову и Метохији ће се, како већ деценијама упозоравамо, вратити као бумеранг онима који су лакомислено веровали да је могуће једнократно кршити међународно право, а не изазвати домино ефекат.

Немају ни Русија ни Украјина никакве везе са силеџијском политиком и потезима Аљбина Куртија, а нема ни Београд, јер оно што се у континуитету чини српском народу на Косову и Метохији је ничим мотивисано, патолошко насиље и злочин из мржње и нема никакве везе са великом политиком.