САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГРАДСКОГ ОДБОРА СНС ШАБАЦ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 28.11.2021.

Након инцидената које је на шабачком мосту у суботу поподне инспирисала група “спонтано окупљених грађана” предвођена бившим градоначелником Небојшом Зеленовићем, свима је јасно да овај протест нема никакве везе са законима о референдуму и експропријацији. Лажни еколог Небојша Зеленовић са групом састављеном од својих коалиционих партнера, учествовао је у блокади моста само из једног разлога: да се побрине да падне крв његових суграђана и да себе представи као јунака и мученика ове бизарне епизоде.

Они који су током пуне две деценије владавине осакатили Шабац, обесправили своје суграђане, одузели им радна места, затворили фабрике, још увек не могу да се помире са чињеницом да су пре годину дана изгубили власт. И уместо да се потруде око квалитетног политичког програма, ова малобројна, али прилично бучна група, наставља да злоставља Шапчане, овога пута не дозвољавајући им да се крећу слободно. При томе грубо кршећи законе Србије, што је у супротности са њиховим проповедима о владавини права.

Ми у Градском одбору Српске напредне странке Шабац, питамо се шта би се догодило да је током блокаде моста било потребно да туда прође санитет? Будући да је неколико Зеленовићевих тракторџија препречило пут и тиме онемогућило кретање другим учесницима саобраћаја, питамо се ко би био одговоран да је због бахатости ове групе неко изгубио живот?

Јадни су они који позивају на поштовање закона, а у исто време законе крше. Господо, закон је исти за сваког грађанина наше домовине. То важи и за све који су у суботу поподне покушали да спрече своје суграђане да пређу мост. И за ваше возаче пољопривредне механизације. Питамо се шта би се догодило да је шабачка полиција поступила онако како то раде њихове колеге широм Европе у сличним ситуацијама? А на европске вредности волите да се позивате.

Питамо се како би у земљама ваших западноевропских партнера прошли организатори и учесници демонстрација заказаних преко друштвених мрежа, а не легалним путем? Како очекујете да вам грађани поверују да се борите за право, правду, слободу и демократију, када сте предводници кршења свих ових начела? Ако је у Србији постојала једна особа која је сумњала у ваше мотиве, након ове приредбе сигурни смо да је свакоме јасно да сте група која насиљем и криминалним активностима жели да се дочепа власти.

Посебно је интересантно да се “спонтано окупљање” догодило у дану када Српска напредна странка у Београду одржава страначку Скупштину. Мислили сте, можда, да ћете дивљањем на путевима спречити десетине грађана Србије да се запуте ка престоници? Да ће српска полиција да употреби силу? Да ће председник Александар Вучић да се престрави, потресе и поднесе оставку, па некоме од вас уступи чело државе? Лоша вам је процена, господо самозвани опозиционари. Не може нас напредњаке да заустави неколицина галамџија. Нити председника Србије од пута развоја који нам је свима трасирао.

Притом, господо, не видесмо међу вашим “спонтано окупљеним грађанима” никога да већ није био на власти до 2012. године. То је она година када су вам грађани Србије дали отказ, јер сте ову државу за 12 година владавине упропастили. Синхронизована акција коју покушавате да подведете под устанак и спонтано окупљање, вам је пропала. И много нам је жао што се ваш главни финансијер Драган Ђилас поново истрошио на још једну од узалудних епизода да се домогне власти без избора.

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА ШАБАЦ