САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГРАДСКОГ ОДБОРА СНС ШАБАЦ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 16.12.2021.

Српска напредна странка Градски одбор Шабац најоштрије осуђује данашњи наступ одборника Душана Туфегџића, који је на седници Скупштине града Шапца изнео низ крупних лажи, вређао нашег председника Александра Вучића и прозивао највише градске челнике.

Туфегџић је за скупштинском говорницом тврдио како је шабачки СНС предводио батинаше у немилим догађајима на шабачком мосту 27. новембра, када је група људи предвођена бившим градоначелником Небојшом Зеленовићем блокирала саобраћај. Упутио је отворено писмо председнику Вучићу, које је потом предао у руке медија, које директно финансирају Душан Петровић и Зеленовић.

Али истина о догађају до које ће надлежни државни органи, надамо се, убрзо доћи, јесте да су наши чланови, полазећи на страначки скуп, били вређани, застрашивани, нападани и на крају да су њихови аутобуси засути каменицама. Да су људи у највећем страху прешли мост.

Српска напредна странка Градски одбор Шабац поставља јавно питање Туфегџићу и његовим сарадницима, да ли би им било драже да су сви наши чланови прошли као млади Душан Прокић! Да ли је требало да допустимо да нас шачица људи малтретира и бије зато јер припадамо странци која има највећу подршку коју је икада имала нека странка на политичком небу Србије.

Српска напредна странка Градски одбор Шабац позива надлежне државне органе, да у што краћем року разреше евентуалне недоумице око догађаја 27. новембра и процесуирају кривце, како лажне оптужбе Туфегџића и њему сличних не би оставиле горак утисак на све што СНС, на челу са председником Александром Вучићем, чини не само у Шапцу него и у Србији.

Градски одбор Српске напредне странке користи ову прилику да се похвали резултатима локалне власти у Шапцу јер је управо усвојени буџет града за 2022. годину, већи за милијарду динара, односно за четвртину у односу на пре годину дана када је СНС преузела град. А Туфегџић је, по налогу својих ментора, очигледно планирао да уништи ову лепу вест за Шапчане. Намера му није успела.

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА ШАБАЦ