САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГРАДСКОГ ОДБОРА СНС ШАБАЦ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 20.05.2022.

Српска напредна странка Градски одбор Шабац подсећа грађане да је за време владавине „Заједно за Србију“ и њених сателита у овдашњем Дому здравља запослен ветеринар!

Душан Петровић, неприкосновени господар шабачки у то време, вероватно као велики стручњак, успео је да буде министар пољопривреде и правде. Свима је остало у ружном сећању колико је урушио и једно и друго, а због његове чувене реформе правосуђа, држава Србија платила је папрено за све незаконито отпуштене судије.

Петровићев градоначелник Небојша Зеленовић толико је био стручан да управља градом да су га најближи сарадници прозвали фикус. Али, иако је био „цвеће“, успео је да елегантно пресложи 5 милиона евра из буџета града у свој лични буџет. Као што се сећају и Шапчани и цела српска јавност, случај је на суду застарео, а ми се и данас питамо да ли је то издејствовао везама свог ментора Петровића, током горе поменуте реформе правосуђа.

Не можемо, а да не поменемо чланове Градског већа Шапца у време ЗЗС који нису знали ни сва слова, па су их довитљиви страначки саборци, у шали, називали министрима. Исти ти кадрови у јавна предузећа запошљавали су своје синове, другове, кумове, али и одбегле одборнике, како би намакли још који месец или годину на власти.

Одговорно тврдимо да град Шабац, након што је власт освојила Српска напредна странка, никада није посегао за нелегалним запошљавањима, а сваки пријем у радни однос пажљиво се разматра у складу са реалним потребама. Директори јавних предузећа придржавају се Закона о раду и за свако запослење траже сагласност Комисије Владе Републике Србије.

Господо из странке „Заједно за ово и оно..“, позивамо вас да у свом називу више не помињете ни Србију ни Шабац, јер и држава и Шабац се веома добро сећају ваше владавине. Како сте радили, тако сте и прошли на изборима.

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА ШАБАЦ