ТОМИЋ: КУРТИ НАСТАВЉА ДА СПРОВОДИ ТЕРОР НАД СРПСКИМ ЖИВЉЕМ НА КИМ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 08.12.2022.

Зоран Томић

члан Председништва Српске напредне странке

Аљбин Курти наставља да спроводи терор над српским живљем на Косову и Метохији. Својски се труди да угрози егзистенцију нашег народа, да му одузме сва права и да га натера да сам оде са својих вековних огњишта. Оно што данас припадници полиције лажне државе раде породици Петровић у Великој Хочи је срамотно и скандалозно. Позивам међународну заједницу да коначно реагује, али не саопштењима и слаткоречивим тоном, већ одлучно и да стопира на делу терор Куртија! Не сме се дозволити да се права на живот Србима на Косову и Метохији угрожавају више, да терористи продају лажне изговоре и форе са циљем да наш народ протерају са Космета!

Данас је доказано и да су људи које је Курти поставио у својој Влади уместо легитимно изабраних представника Срба његове обичне марионете, јер их данас нема нигде да реагују и да српски живаљ заштите. Где су да осуде ово, да Куртију лупе шаком о сто и да стану у одбрану свог народа? Нигде, ту су да служе свом газди, да нападају Вучића и да буду покриће пред међународном заједницом за акције против Срба и Србије!

Док Курти и његова свита пред међународном заједницом трче да им се додворе, обећају све и свашта како би купили подршку за своју лажну и криминалну творевину, на лицу места спроводе невиђени терор застрашивања грађана и то гле чуда само Срба. Не бирају више ни кога ће застрашити, на мети су и малишани у вртићима који никоме нису скривили, осим што су Срби. Овоме се мора стати на крај, а то је оно за шта се Александар Вучић и бори у међународним круговима, да се истина види и покварене намере шиптарских терориста из Приштине стопирају и осујете. Међународна заједницо реагуј више!