Вести

БОЖИЋ: СРБИЈА ШТИТИ И УВЕК ЋЕ ШТИТИТИ ИНТЕРЕСЕ СРБА

Суштина је изазивање атмосфере у којој ћете провокацијама и инцидентима, уз преузимање улоге жртве, показати како су напредњаци наводно зли и покварени.

Сандра Божић, потпредседница Народне скупштине, готово од првог дана на тој функцији нашла се на мети неаргументованих напада дела опозиције.

Да јој није лако - није. Стога, разумљиво, разговор с њом почињемо баш од парламента...

* Како вам парламент изгледа с места потпредседнице?

- Најпре морам да истакнем да ми место потпредседнице, које ми је поверила моја посланичка група, као и поверење председника странке Александра Вучића, представља посебну част, али и огромну одговорност. Више пута сам истакла да је бављење политиком, а посебно у највишем законодавном телу наше државе Народној скупштини, оно где сам себе видела још као дете. Место потпредседнице Скупштине представља квалитетну надоградњу тог сна и амбиције. Када бих рекла да је лако, не бих вам рекла истину. Често се ужелим свог основног посла и сиђем у посланичке клупе, где се ипак осећам најлагодније.

* У једном тренутку нашли сте се на мети хајке опозиционих посланика?

- С ове временске дистанце, с обзиром на то да смо имали прилике да гледамо још неколико перформанси у истој режији, јасна је стратегија и директива коју део опозиције очигледно слепо извршава. Дакле, суштина је изазивање атмосфере у којој ћете уз цику, галаму, константне провокације и покушај изазивања инцидента на било који начин, уз преузимање улоге жртве, показати како су напредњаци наводно зли и покварени и како је опозицији наводно ускраћено право да се чује. А у реалности, управо су опозициони посланици ти који чопоративно устају и покушавају физички да се обрачунавају с посланицима СНС, вичу, псују... Опозиционе посланице у овој представи имају посебну улогу! Ја стојим иза сваке своје изговорене речи, у којој осим политичке конотације, не можемо говорити о било каквој сексистичкој изјави. Свако ко то чини у ствари говори само о себи. Оно што је посебно монструозно код овог конкретног догађаја, у којем сам ја предмет хајке, јесте то што су народне посланице опозиције, спинујући, искористиле најосетљивију тему родно сензитивних права у сврху политичког обрачунавања и ситних политичких поена. И то настављају даље да раде на сваком могућем кораку, док им у првим редовима седе они који позивају на силовање и линчовање жена.

* Потпредседница НС и посланица Марина Липовац Танасковић злоупотребила је жене жртве насиља, качећи срамну фотографију окрвављене, наводно пребијене жене (а у ствари модела), која држи у рукама натпис „крива сам, рекла сам да не волим Вучића“.

- Спрдајући се с темом насиља према женама, функционерка Јеремићеве Народне странке омаловажила је и поново лупила шамар свакој жени жртви насиља. Њен твит је наишао заслужено на широку осуду и згражавање  јавности. А посебну тежину овај твит има јер га је написао и  објавио неко ко обавља функцију народног посланика и функцију потпредседника једне политичке странке која се није јасно оградила од овог става, а госпођа Липовац Танасковић је накнадном памећу направила још већи гаф изјавом да је у питању експеримент. Насиље према женама није и не сме да буде експеримент.

* Организатори тзв. еколошких протеста напали су Београђане што им се нису придружили, па их је било свега неколико стотина испред Владе.

- Када потцените грађане Србије и помислите да ако се умијете и мало другачије зачешљате, они неће препознати да вам и даље на челу пише да сте лопов - грешите! Превари ме једном, твоја срамота. Превари ме други пут, онда је срамота ипак само моја. По тој логици, када постане сасвим  јасно да иза свих потеза опозиције стоје чисто лицемерство, незнање и нестручност дилетантске политике коју воде поједине организације под плаштом зелене агенде, а реално искључиво зарад личне девизне добити, онда можете да схватите због чега их буде стотинак на таквим скуповима.

* Хоће ли Србија успети да заштити наше сународнике на КиМ?

-​ Србија је заштитила, штити и увек ће штитити интересе Срба ма где год да се они налазе, а посебно на Косову и Метохији, где наш народ трпи највеће притиске. Александар Вучић је показао да очување Косова и Метохије у саставу Србије нема алтернативу, а самим тим ни заштита културног наслеђа, живота људи и њихове имовине - што су црвене линије преко којих нећемо прећи. Зато је битно да причамо са свима, да позивамо на мир, да показујемо конструктивност у приступу решавања питања, али и да ставимо до знања да нећемо допустити да се понове нове “Олује” и мартовски погром, те да је Србија ту да свим средствима штити своје грађане. Међутим, након одлуке Аљбина Куртија да Ненада Рашића противуставно и противно Бриселском споразуму именује за министра за заједнице, који је добио мање од 1% подршке грађана и срамне реакције ЕУ на тај потез, јасно је да сви они заједно Србији не мисле добро и да желе погром и протеривање Срба са Косова и Метохије. Ненад Рашић и Рада Трајковић су најгори српски отпад, са дна каце, који немају ничије поверење сем терористе Аљбина Куртија. Председник Вучић је јасно поручио да је Србија своја на своме и да ће сачувати себе и своје Косово и Метохију. Нема предаје!

* Да ли вам се, по питању Косова и Метохије, чини да су Сједињене државе донекле промениле, да не кажемо ублажиле став или је то само привид?

- У политици не постоје наши стални пријатељи или наши стални непријатељи, постоје само наши стални интереси! САД имају свој интерес на КиМ и то никад нису скривали. Међу првима су признали самопроглашену независност тзв. Косова и представљају њиховог главног покровитеља. Сматрам да позиција Србије не треба да се мери према томе да ли ће амерички став бити мекши или тврђи, већ по томе шта ми можемо да учинимо да наш народ на Косову и Метохији живи боље у околностима ровитог мира. Када то кажем мислим управо на заједнички живот  Срба и Албанаца. Председник Александар Вучић је показао да зна на који начин треба водити политику по питању дијалога Београда и Приштине. Није донео ниједну одлуку која би угрозила или отежала нашу позицију, што је промена у односу на она времена када су појединци доносили одлуке само на основу тога колико ће политичких поена добити. Урадио је све како би ојачао позицију Срба на Косову и Метохији, кроз капиталне пројекте, инфраструктуру и финансијску стабилност и омогућио им живот достојан човека! Председник Вучић снажно стоји уз српски народ на Косову и Метохији и то показује свакодневно, делима. Захваљујући њему Срби знају да ће их њихова држава у сваком тренутку заштитити и сачувати! Притом не заборављајући ниједног тренутка бригу о нашим црквама и нашим манастирима, културном и историјском наслеђу које представља срж нашег идентитета! У овом тренутку позиција Србије по питању наше јужне покрајине додатно је искомпликована ратом на територији Украјине. Што је посебна тема. Наставићемо да се боримо за наш народ, за наше Косово и Метохију, а једини који ће заштитити увек српске интересе јесте председник Александар Вучић. Њему грађани безрезервно верују и знају да је непремостива препрека за све непријатеље Србије!

 

Ћута с цигаретом

Говорећи о скуповима лажних еколога, Божић истиче следеће:

- Једино што не можемо можда да им оспоримо, то је сценографија у којој предњачи Ћута с цигаретом у руци. Њему је то ипак струка, коју темељно и деценијама изучава на ФДУ, и даље као студент.

 

 

 

Извор: Ало