Вести

БРНАБИЋ: ДОМАЋИ ПРЕДУЗЕТНИЦИ СУ СТУБ ЈАКЕ ПРИВРЕДЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је, након потписивања уговора о франшизи, којим је хотел "Фрушке Терме" у Врднику постао први "Movenpick" хотел у Србији, да подршка Владе Србије привреди не може да има велике резултате, уколико не постоје привредници који ће својом храброшћу и радом направити одличне резултате, као што је то урадила Промонт група са "Фрушким Термама".

Уговор су потписали виши потпредседник и директор развоја "Northern Europe Acor" групе Камил Јазбек и генерални директор "Промонт групе" Милинко Цицмил.

Догађају су присуствовали и амбасадор Швајцарске у нашој земљи Урс Шмид, заменик амбасадора Француске Фатих Акцал и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

Брнабић је исказала захвалност власницима Промонт групе, породици Цицмил, на томе што су показали да можемо да се такмичимо и будемо раме уз раме са најбољима у привреди и предузетништву.

Друга ствар којом треба да се поносимо и која показује колико напредујемо као земља, јесу домаћи предузетници и породичне комапније, које су, како је оценила, кичмени стуб јаке привреде.

Брнабић је додала да је трећа ствар за понос то што Србија својом понудом може да се такмичи са најпознатијим бањским дестинацијама у свету.

Гледали смо са чежњом у Мађарску, Немачку, Аустрију, а сада и ми имамо све више дестинација какве нуде те земље, истакла је Брнабић, подсетивши на то да је Србија историјски не тако давно, пре Првог светског рата, била једна од најпознатијих европских дестинација у бањском туризму.

Према њеним речима, у последњих осам година радило се на томе да свако ко дође у Србију види нашу земљу као отворену за бизнис, почев од аеродрома, новог терминала, торња, инфраструктуре, подршке привредницима.

Да је Србија отворена за бизнис, посебно у сектору туризма и угоститељства говоре и бројеви. Првих пет месеци ове године број туриста је већи за 70,8 одсто у односу на прошлу годину, а пораст страних туриста је 156,2 одсто, што је невероватно, истакла је Брнабић.

Брнабић је додала да је само у мају ове године забележен пораст у укупном броју туриста од 86 одсто, од чега је било 165 одсто страних туриста.

Извор: Танјуг