Вести

БРНАБИЋ: ИЗА ЕКОЛОШКИХ ПРОТЕСТА КРИЈЕ СЕ ПОЛИТИЧКА ЕЛИТА

"Увек сам спремна да чујем грађане о било којој теми, али еколошки протести против Линг Лонга и Рио Тинта су политички. Иза  тих еколошких протеста крије се политичка елита. На тим протестима сте могли да видите Млађу Ђорђевића, Драгана Ђиласа, Јеремића... То су протести против инвестиција“, рекла је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић.

Брнабић подсећа да је опозиција често користила лажи о прљавим технологијама на које је председник Вучић ставио тачку када је показао графикон смањења загађења.

Брнабић оцењује да су протести усмерени против свих инвеститора са истока, запада, али и домаћих.

"Они су протествовали против домаћег инвеститора у Врањској бањи, а домаћи инвеститори су најприсутнији у туризму", указује Брнабић.

Наглашава да су кинески инвеститори у Железари уложили значајна средства у циљу заштите животне средине и да ће резултати бити видљиви за неколико месеци.

Коментаришући пројекат  Јадар тврди да уколико целокупан добављачки ланац не буде у складу и са највишим стандардима у области заштите животне средине, тај пројекат неће бити одобрен.  

"Не постоји компромис по цену животне средине. Свака инвестиција пролази процену утицаја на животну средину и јавни увид“, нагласила је Брнабић. 

"Протести су велика неодговорност опозиционих политичара која ће неке људе коштати радних места. Ти људи су епохално неодговорни, њих баш брига како људи живе. Они су хтели да затворе РТБ Бор. Када је "Зиђин" купио Бор платио је све дугове, задржали су 5000 радних места и инвестирали у боље технологије. За време Вучића су покренути пројекти за ТЕНТ, Костолац, гасификација Србије“, рекла је Брнабић. 

Брнабић је напоменула да ће фабрика "Линглонг" отворити 1.200 радних места и да ће, захваљујући тој фабрици, Зрењанин бити три пута богатији, а ниво плата ће се подићи у целој Војводини.

"Водеће земље ЕУ, Француска и Немачка имају фабрике гуме. Дакле, те приче о кинеској фабрици гума су бесмислена лаж", рекла је Брнабић.

Додаје да је "Линглонг" један од најкредибилнијих компанија за производњу гума у свету,а Рио Тинто једна од најкредибилнијих компанија из области рударства.Имао је грешке,али је због тих грешака мењан цео менаџмент. То је изузетна одговорност,рекла је Брнабиц.

Навела је да долазак инвеститора попут Икее и ЗФ шаље поруку да Србија није земља где влада корупција.

"Разумем да су против Београда на води, против повезивања школа на интернет, али не могу да разумем за шта су“, рекла је Брнабић. 

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи