Вести

БРНАБИЋ: ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ У ЊУЈОРКУ ПОДСЕТИО НА ИСТИНУ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић је рекла да је председник Србије Александар Вучић у говору на Генералној скупштини УН подсетио је на основне принципе међународног права, повељу УН која треба да гарантује мир у свету и неповредивост територијалног интегритета...

"Ми смо чули истину Београда, истина је једна, не постоји истина Истока и Запада, него је једна и председник Вучић је урадио брилијантан посао подсећајући на ту истину", рекла је Брнабић.

Након говора Вучића, каже Брнабић, јасно је зашто Запад толико инсистира и толико притиска да се дође до финалног договора о нормализацији односа између Београда и Приштине.

"Све што је председник Вучић синоћ рекао, све што је јасно истакао јесте тај камичак у њиховој ципели, а то је да све приче о територијалном интегритету Украјине, што се и ми у Србији слажемо, све то пада у воду када поменете Србију и када председник Вучић каже - добро, а у чему је разлика између територијалног интегритета Украјине и Србије", рекла је Брнабић.

То је тај камичак у ципели који би да избаце, тако што ће решити то питање и више нећемо моћи да се позивамо повељу УН и да их подсећамо на лицемерје, рекла је Брнабић.

"Они који нису поштовали територијални интегритет Србије добро су чули речи председника Вучића, а да ли ће нешто променити неће, али му неће опростити јер је рекао истину", навела је Брнабић.

"Притисци заиста никада нису били већи, притисци на Вучића и Србију, и поново, сад вам је јасно и мислим свим грађанима, зашто нису били већи, зато што они не желе више да имају тему и пример сопственог лицемерја", рекла је Брнабић.

Контуре нове владе се полако назиру, не сва решења и не комплетно, али биће промена и промена закона о министарствима, рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла да ће бити грејања и демантовала поједине медије да нема довољно мазута. 

Брнабић је  рекла да формирање кабинета улази у октобар, али и да тренутни кабинет и тренутна влада ради у најбољем интересу грађана. 

"Када погледате какав је био септембар, јасно је што улази у октобар, све што смо имали са путовањима, председник у Њујорку, чување мира и безбедности услед провокација, и разговори у августу и септембру са Лајчаком и Ескобаром, стални састанци да сачувамо мир и стабилност, јер се данас сви за тај мир уздају у Србију, да буде фактор стабилности", рекла је Брнабић.

Према њеним речима, контуре владе се полако назиру, не сва решења и не комплетно, али биће промена и промена закона о министарствима.

"Ја се надам да ће то бити прва половина октобра, али никад не знате шта ће вам доћи од обавеза", рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла да ће бити бити грејања и демантовала поједине медије да нема довољно мазута.

"Сад кад је све прошло што је било у септембру, сада иду са другим лажним вестима, као да ће струја поскупети за привреду на 120 евра по мегавату, то је лаж, сад је струја 95, ми то субвенционишемо, али тако ће остати", рекла је Брнабић.

Подсетила је да се у претходним годинама ишло на гасификацију Србије и да имамо мање топлана на мазут него у времену бивше власти.

"Тамо где је још увек мазут, ми смо га наручили и у робним резервама  је, наручили смо додатних 30.000 тона да будемо безбедни", рекла је Брнабић. 

 

Извор: РТС