Вести

БРНАБИЋ: СНС СЕ ОЗБИЉНО БОРИ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА ВАЗДУХА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да је Српска напредна странка једина странка која се озбиљно бави проблемом заштите животне средине и унапређења квалитета ваздуха, за разлику од учесника протеста, који се само баве политиканством и немају ниједну конструктивну идеју за решавање проблема.

На питање како треба гледати и да ли су забрињавајући подаци да је Београд по квалитету ваздуха међу најзагађенијим градовима на свету, Брнабић је у емисији "Хит твит" на ТВ Пинк рекла да је релевантно гледати годишње податке и то са дозом задршке јер зависи где су постављени мерачи.

Поводом данашњег протеста у центру Београда у организацији Еко страже, Брнабић је рекла да јој је увек занимљиво што је на протестима од тих 600 људи колико их је било "40 одсто пушача који су забринути за ваздух, али не и дувански дим".

Бројни су долазили сами у аутомобилу и тако додатно доприносили загађењу, рекла је Брнабић и додала да је размишљала да оде на протест и разговара са организаторима и учесницима скупа, али је одустала када је видела њихове профиле на друштвеним мрежама.

"Видела сам да нема ниједне конструктивне идеје, ниједог предлога, најстрашнији вид празног политиканства, увреде на рачун председника и онда ми кажу да се баве животном средином", рекла је Брнабић и додала да ће се сутра у Скупштини Србије, на седници поред буџета дотаћи и те теме.

СНС је, како је нагласила, права и једина странка која је урадила нешто озбиљно за очување животне средине и унапређење квалитета ваздуха.

"Грађани треба да се уздају да имају одговорну власт која се тиме бави, инвестира новац у пројекте за решавање проблема, а не бави се празним причама", навела је Брнабић. 

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк