Вести

БРНАБИЋ: СРБИЈА ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА ПОВЕЋАЊЕ ИНВЕСТИЦИЈА ИЗ УЈЕДИЊЕНОГ КРАЉЕВСТВА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са министром за извоз Уједињеног Краљевства Грејемом Стјуартом о продубљивању билатералних односа и јачању сарадње у бројним областима са Уједињеним Краљевством.

Брнабић је истакла да су односи двеју земаља веома добри, али да је неопходно усмерити напоре на даље унапређење економске и трговинске сарадње.

Брнабић је додала да је Србија заинтересована за повећање инвестиција из Уједињеног Краљевства и сарадњу на реализацији стратешких пројеката који су у плану.

Брнабић је говорећи о заштити животне средине и борби против климатских промена као једном од приоритета Владе Србије, изразила уверење да ће бити успостављена интензивнија сарадња у овој области, нагласивши да сарадња са партнерима из Уједињеног Краљевства  може бити од великог значаја у изградњи зелене економије и зелене енергетике.

Саговорници су закључили да је у борби против пандемије и Србији и Уједињеном Краљевству фокус на даљој масовној имунизацији становништва, као једином начину да се што пре успоставе нормални животни токови.

 

 

 

Извор: Танјуг