Вести

БРНАБИЋ: У ПЛАНУ ЈЕ НОВ ПОГОН ЗА ПРОИЗВОДЊУ КИНЕСКЕ ВАКЦИНЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да ће седница Кризног штаба вероватно бити одржана у среду, уз оцену да је епидемиолошка ситуација у земљи све стабилнија.

"У сталном сам контакту са стручним делом Кризног штаба. Епидемилошка ситуација је све стабилнија", рекла је Брнабић и додала да је "стална борба" са стручним делом како би се нашао баланс и како би економија могла да функционише како треба.

''Многи дежурни "пљувачи" нападају нас у стилу - "није то ништа". А многе велике земље то не могу да то ураде јер немају институт као што је наш Торлак’’, рекла је Брнабић.

Брнабић јер рекла да је у плану нов погон код Аеродрома за производњу кинеске вакцине.

Брнабић је навела да се очекује да стигне 211.770 доза вакцине ''Фајзер’’ , а сутра ујутру 130.000 доза руске вакцине ''Спутник В’’.

''Добро нам иде, држимо се’’, рекла је Брнабић, говоћи о вакцинацији грађана.

Брнабић је истакла и да је Србија тако нешто у стању јер је "домаћински" водила економску политику тако да има новца за набавку и прозводњу вакцина.

Брнабић је рекла да је Србија "мека" за инвеститоре, али и поуздан политички партнер којем се верује у међународној заједници.

''Долазе немачки и јапански инвеститори што је најбољи доказ да у Србији нема корупције'', нагласила је Брнабић и навела да је у Инстититуту ''Торлак'' урађена тест фаза пуњења руске вакцине и да је део послат у Москву на контролу за одобрење да се настави пуњење.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи