Вести

БРНАБИЋ: У ВЛАДИ ВИШЕ ОД 50 ОДСТО ЖЕНА И НОВИХ ЉУДИ

Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, изјавила је да ће од укупног броја чланова владе, којих ће бити 23, чак 11 бити жене, као и да је око 50 одсто нових министара.

Брнабић је истакла да је међу њима и шесторо оних који до сада нису имали везе ни са СНС-ом и СПС-ом.

Брнабић је навела да су то Гордана Чомић, Дарија Кисић Тепавчевић, Томислав Момировић, Анђелка Атанацковић, Ратко Дмитровић и Маја Поповић.

Истакла је да се још увек размишља око потпредседничких места, као и о министарству без портфеља.

Брнабић је рекла да је у претходној влади било 18 ресора и три министра без портфеља, а сада ће бити 21 ресор и два министара без портфеља

Уверена је да ће нова влада имати довољно енергије да се суочи са изазовима у 2021. години и изјавила да ће ускоро бити представљен и план и програм рада владе.

 

Радови при крају, опрема за лабораторију у Митровици купљена

Брнабић је изјавила да су грађевински радови на ПЦР лабораторији у Косовској Митровици, иначе започети пре два месеца, скоро готови и да је опрема купљена.

Навела је и да је завршена обука свих радника који ће радити у тој лабораторији, а обучавали су се, додаје, на "Торлаку" и у Националној референтној лабораторији у Батајници.

"Очекујемо да ћемо до краја месеца, односно за пет до шест дана, отворити лабораторију и кренуће тамо ПЦР тестирање", рекла је Брнабић.

Наиме, лабораторија ће бити у објекту од 150 квадрата изграђеном на земљишту Здравственог центра Косовска Митровица у близини Интерног одељења.

Влада Србије је у ту лабораторију уложила 12 милиона динара.

 

 

 

Извор: Танјуг