Вести

ЂУРИЋ БИБЕРУ: СВАКИ ДАН УДАРАЈ ПО ВУЧИЋУ, МНОГО ЈЕ НЕПОКОРАН

Сваки дан нападај Вучића, јер је тај тврдоглави "балкански кнез" посебно непокоран и за ударе по њему иду посебни бонуси, поручује вечерас потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић професору Универзитета у Грацу Флоријану Биберу, поводом пролога његове нове књиге у којем Бибер саркастично "саветује" председника Србије Александра Вучића.

Бибер, који се иначе интензивно бави регионом, али посебно Србијом, издао је књигу "Успон ауторитаризма на Западном Балкану", а у 10 тачака "пише" Вучићу, а Ђурић му, обраћајући се са "племенити и драги луксембуршки принче", одговара у 10 тачака, које гласе:

1. Од науке се и у Луксембургу све теже живи, потражи извор додатних прихода.

2. Најлакше ћеш зарадити ако титулу професора и звање научника изнајмиш некоме за пропагандне и дневнополитичке сврхе.

3. Радњу за овај занат не мораш да отвориш у улици црвених фењера, довољно је да нападнеш Србију. То се увек и свима исплати.

4. Сваки дан за доручак уз луксембуршку кајгану од препеличјих јаја нападај Вучића, тај тврдоглави балкански кнез је посебно непокоран и за ударе по њему иду посебни бонуси.

5. Гледај да извор додатних прихода буде диверзификован, у савременом свету никада не можеш бити довољно сигуран, узми део новца од Приштине, део од других "пријатеља" Србије.

6. Kада хоћеш некога да оклевећеш и дискредитујеш, увек глуми џентлменске манире. Да се Власи не досете.

7. Никада перо не изнајмљуј само за готовину, јер она у кризна времена може да девалвира, већ покушај да се од послодаваца огребеш и за неку непокретност, рецимо плац на Хвару.

8. Kада бираш жртве, увек бирај оне који имају много непријатеља да не би морао ничим да оправдаваш свој анимозитет. Хм, Срби су ти одличан избор...

9. Никада немој да признаш да имаш личне мотиве, понашај се као да желиш да дивље Балканце цивилизујеш из љубави према супериорној луксембуршкој култури.

10. Лажи увек мегаломански, јер велике лажи лакше пролазе него мале.

11. Принче, читај Kиплинга и видећеш да они који желе да постану краљеви не заврше увек као победници... И, кад смо већ код Kиплинга, буди човек, сине мој!".

Бибер, професор политичких наука и стручњак за Балкан, Вучићу у прологу књиге најпре "честита" изборну победу, а онда га ''саветује".

 

 

Извор: Танјуг