Вести

ГАШИЋ: ИНТЕНЗИВИРАНА САРАДЊА МУП-А СА ВИШЕ ДРЖАВА И ОРГАНИЗАЦИЈА

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Братислав Гашић имао је данас састанке са амбасадорима више држава и организација у нашој земљи, који су изразили велико интересовање за сусрет са њим, ради унапређења сарадње.

Гашић је са амбасадорима -  Делегације Европске уније Емануелеом Жиофреом, Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске Шан Меклауд, Руске Федерације Александром Боцан-Харченком, Републике Словеније Дамјаном Бергантом, Државе Катар Фарисом Руми Ал-Наимијем, Државе Израел Јахелом Виланом, Арапске Републике Египат Баселом Салахом, као и са шефом Мисије ОЕБС-а амбасадором Јаном Братуом.

Током  ових састанака, разговарано је о досадашњој сарадњи, као и о могућностима унапређења полицијске сарадње, безбедносним питањима и приоритетима у раду Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Истакнута је добра сарадња са овим државама и организацијама, пре свега у области борбе против организованог криминала и илегалних миграција, као и очекивање да ће у наредном периоду она бити интензивирана, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

 

 

Извор: Танјуг