Вести

ГЛИШИЋ: ВЛАСТ ЋЕ СЕ ПРОМЕНИТИ САМО ВОЉОМ ГРАЂАНА

Дарко Глишић, председник Извршног одбора Српске напредне странке гостовао је на ТВ Хепи, и говорио о новоизабраном председнику Српске напредне странке, о протестима опозиције и осталим актуелним темам.

"Знате, постоје ситуације када трпите до одређене границе, и некад кап прелије чашу, некада некоме лепо кажете нешто, а тај неко не разуме, члан Владе мора да поштује Владу, да се понаша онако како доликује. Постоји само Влада коју народ изабере, ако је добра, трајаће мандат, ако није добра, биће смењена, то је једноставно", рекао је Глишић.

Глишић се осврнуо и на последње протесте на којима су отворено претили председнику Александру Вучићу. Глишић је рекао да ово није први пут да се тако нешто дешава, и после кажу како је ово диктаторска држава, а у истој тој "диктаторској држави“ потпуно слободно носе вешала и прете смрћу.

"Није им први пут да прете, говоре да ће његово дете да затворе у шахту, да му убију брата, то ваљда има само у диктаторским државама, да можете тако слободно и без стида да претите, да вређате и да вам не фали длака с главе. На тим скуповима на којима се појављују људи за које ја разумем разлог и мотив због којих дођу, нажалост, појаве се и они који кад се насиље помене треба да иду да се сакрију у мишију рупу. Како то да у њиховој демократији није било пара ни за шта, а у овој "диктатури“ они дозволе себи да прете, да туку старије људе. Све ово што имамо је зато што је држава то обезбедила, држава је радила на томе, и онда после њима све смета. Где је њима морал, то што је неко добар глумац или фудбалер, не значи да је моралан човек. Толико им је било лоше у овој земљи да су и дан данас ту, никада више нису зарађивали, Никола Којо као глумац свака част, али као политичар не иде. У свакој индустрији је више посла него раније, поготово у филмској индустрији, никада више посла нису имали него данас овде. Ако желе да нас песниче, то неће тако лако проћи, ја све разумем, и револт и бол и фрустрацију коју људи осећају након свега онога што се десило, али када вам у име тога говоре они који су обични насилници, мало је дегутантно, не приличи и не иде, то је као да вам Хитлер говори против нацизма. У овој држави је потпуно сигурно, да је чврст став, то је нешто што сигурно можемо да кажемо, власт ће се променити само вољом грађана, власт се неће мењати мимо избора, промена на улици бити неће. Они нека праве представе, нека праве циркусе, ово је толико "диктаторска“ држава да имате потпуно право и слободу да се шетате колико год желите. Простор за разговор постоји увек, кад год желе, али прелазне Владе неће бити без избора. Ја знам да свако ко има проблем њему се приступи увек, председник је увек био отворен да разговара са грађанима. Све оно што су озбиљне теме, што сматрају да је од важности за друштво, слободно могу да дођу и да се разговара. Или нека проговори народ, он увек све каже на крају, нека грађани кажу који је то пут", поручио је Глишић, а потом се осврнуо и на тренутну ситуацију на Косову и Метохији.

"Наш народ на Косову и Метохији пролази кроз јако тежак период, показали су јединство, снагу, одлучност и ја им свима на томе честитам, овом приликом желим јавно да им одам признање. То је невероватна храброст, људи који упркос свему желе да остану у својој домовини и ја се само надам да ће бити мудрости, разумевања, да се све реши мирним путем. Позивам их да имају поверења у своју државу и све оно што она ради, сигуран сам да ће председник и сви учинити све што могу да нађу пут да изађемо без сукоба и да српски народ не страда и да се тај проблем реши кроз дијалог. Стрпљење које је показала наша држава, то је невероватно, успели су да избегну очигледну провокацију која је имала један једини циљ да изазове рат и крвопролиће. Вучић чува главу свима и Албанцима, јер ту не би страдали само Срби, рат кад крене то нема бирања, метак иде свуда, знате како кажу, "добијен рат је само онај који је избегнут, тад сте победили“. Ја мислим да смо ми победили јер смо избегли најпрљавију провокацију и замку", рекао је Глишић.

 

 

 

Извор: ТВ Хепи