Вести

ГОЈКОВИЋ ОСУДИЛА КАМПАЊУ У ХРВАТСКОЈ ПРОТИВ СРБИЈЕ И ВУЧИЋА

Потпредседница Владе Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић осудила је данас медијску кампању која се континуирано води у Хрватској против Републике Србије и председника Александра Вучића.

"Кампања је кулминирала срамотном насловном страном ''Експреса'' и фотомонтажом, којом се Србија и председник Вучић пореде са нацизмом. Оваква поређења представљају увреду за Србију и све наше грађане, као и све жртве нацизма, породице жртава и њихове потомке, који су осетили страхоте нацизма и поднели огромне жртве у борби против овог зла. Посебно је монструозно у контекст нацизма стављати председника Вучића, који је сам потомак жртава усташких злодела у Другом светском рату, на територији Независне државе Хрватске, која је једина имала логор у коју су и деца зверски убијана. Зато је оваква насловна страна врхунац бешчашћа", изјавила је Гојковић.

Гојковић је навела да инспиратори овакве кампање морају да знају да ниједна илустрација колико год била безобзирна и увредљива неће спречити Србију и председника Вучића да се бори против ревизије историје и рехабилитације усташких злочина, и величања Независне државе Хрватске.

 

 

 

Извор: Танјуг