Вести

ЛОНЧАР: НОВА САНИТЕТСКА ВОЗИЛА ЗА ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ ПО СРБИЈИ

Представницима више здравствених установа широм Србије данас су додељена санитетска возила која ће им значајно олакшати рад.

Део возила набављен је из средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења или опортунитета, део су донација компаније НИС, а министар здравља Златибор Лончар је рекао да ово није ни прва, ни последња акција помоћи здравственим установама.

"Овде није изложена опрема која је стигла у болнице, од стерилизатора, апарата који служе за операције...свега што је било неопходно, а што су навели да би требало да имају", рекао је Лончар и честитао свима који су добили нова возила.

Лончар је додао да је поносан на сву помоћ која је пружена здравственим установама јер ће то осетити пацијенти, али и запослени у здравству којима ће бити много лакше да раде са новом и бољом опремом.

"На сваких неколико месеци поделимо десетине санитета који су "покретне болнице" од које зависи нечији живот. Ако имате квалитетан санитет, добро опремљен, са особљем које зна да ради много су веће шансе да спасите нечији живот", рекао је Лончар.

Лончар је навео да се није водило рачуна само о хитним пацијентима којима је потребно да та покретна болница дође до њих и да им се пружи помоћ, већ да међу урученим возилима има и оних за превоз пацијената који иду на дијализу.

Лончар је истакао да је од 2014. године здравственим установима широм Србије додељено укупно 150 возила.

 

 

 

Извор: Танјуг