Вести

МИХАЈЛОВИЋ: МАРИНИКА ТЕПИЋ РАДИ НА ШТЕТУ ГРАЂАНА СРБИЈЕ

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је, поводом нових оптужби потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић, да грађани имају прилику да виде неодговорност дела опозиције која се за медијску пажњу бори нападима на велике системе које су стварале генерације пре њих, да би служили свим грађанима Србије.

"Да ли је то ваша политика, да нападате и покушавате да уништите један ЕПС, стваран деценијама, не бисте ли прикупили неки политички поен и привукли мало медијске пажње? Само неко ко нема никакав програм, знање, ни свест о значају ЕПС-а за енергетску безбедност Србије може на такав начин да се односи према систему који су градиле генерације наших најбољих инжењера, који је преживео велика разарања 1999, али је и даље поуздан снабдевач електричном енергијом грађана Србије и један од најпоузданијих у Европи. Тако нешто вам не би дозволили грађани Србије, баш као ни запослени у ЕПС-у, ни рудари који су за ЕПС везали свој живот и својих породица, ни инжењери који су подизали ЕПС да служи свим грађанима и грађанкама Србије. Најлакше је несто рушити, а много је теже нешто подићи и изградити ", рекла је Михајловићева.

"Без обзира на све ваше паушалне оптужбе, грађани Србије итекако виде да нападима на велике системе, као што је ЕПС, радите на штету грађана, јер су велики системи капитал свих грађана Србије. А то што преузимате улогу институција и сматрате да сте ви ти који можете да процените да ли неко трује грађане Србије или не, само говори о вашој неозбиљности и неодговорности и томе како бисте радили кад бисте били у прилици да о нечему одлучујете", додаје Михајловићева.

Михајловићева додаје и да је као министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре "не занимају интереси, политички или било какви други, који се крију иза напада Тепићеве на Министарство, јер оно поступа искључиво по законима ове земље, а не под било чијим притисцима".

"Да сте били искрени у својим намерама да се бавите процедурама и прописима, укључили бисте се као народна посланица у процес доношења Закона о планирању и изградњи учешћем у расправама и подношењем амандмана. Овако, износећи нетачне информације и паушалне оптужбе, показујете да вас занима само медијска пажња коју покушавате да добијете узбуњивањем јавности", додаје Михајловићева.

 

 

 

Извор: Танјуг