Вести

МИХАЈЛОВИЋ: НЕДОПУСТИВО ПОРЕЂЕЊЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ СА НАЦИСТИМА

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да је недопустиво писање хрватског магазина „Експрес“, на чијој насловној страни се председник Србије Александар Вучић пореди се нацистичким злочинцем Адолфом Хитлером, а Србија наводи као фашистичка држава.

Михајловић је рекла да је то наставак медијске кампање против Србије и њеног председника Александра Вучића, рекавши да такве илустрације и текстови представљају срамоту за тај магазин и да очекује од представника власти у тој земљи да реагују и осуде писање магазина „Експрес“.

"Србија никад није била фашистичка држава, нити имала такву власт. Свако поређење Србије и председника Вучића са фашизмом је злонамерно и срамно. Надам се да ће хрватске институције и политичари реаговати и осудити овакво понашање и показати да се не слажу са острашћеним нападима и вређањем Србије и њеног руководства“, рекла је Михајловић.

Михајловић је навела да оваква медијска хајка и напади на Србију неће допринети трајном помирењу у региону, нити ће обезбедити стабилност и омогућити развој и бољи живот за све грађане.

"Србија је отворена за сарадњу и дијалог са свима, посебно са државама у региону, и инсистирамо на политици мира и сарадње. Време је да размишљамо о будућности, а не да се стално враћамо у прошлост. Треба нам много више међусобне солидарности, разумевања и одговорности, јер сви народи у нашем региону заслужују мирну, стабилну и извесну будућност, а бесмислени напади и увреде угрожавају и односе две државе и онемогућују стварање бољих услова за све грађане и грађанке“, закључила је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг