Вести

МИРОВИЋ: НАСТАВИЋЕМО ДА СЕ БОРИМО ЗА ВЕЋИ БРОЈ ЗАПОСЛЕНИХ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић доделио је уговоре у области запошљавања по основу конкурса за самозапошљавање, за запошљавање незапослених лица и за спровођење јавних радова.

Реч је о спровођењу мера активне политике запошљавања на основу Покрајинског акционог плана запошљавања у АП Војводини за 2022. годину, који је Покрајинска влада усвојила почетком године, како би се омогућило повећање запослености у Покрајини.

"У протеклих шест година спроводили смо, у складу са националним планом убрзаног економског развоја, све мере које су довеле до раста запослености. Ради илустрације, 2016. године у Војводини смо на евиденцији Националне службе за запошљавање имали 165.000 незапослених, а данас их је око 95.000", изјавио је Мировић.

Према његовим речима, ове године увећана су средства за самозапошљавање, за јавне радове, за подршку послодавцима за запошљавање незапослених лица, као и за обављање стручне праксе дипломаца са просеком изнад 9,50.

"Захваљујући овим мерама Покрајинске владе, 174 лица из Војводине ове године су добила посао и шансу да заједно са својим породицама граде будућност. Наставићемо да се боримо за што већи број запослених у Војводини јер је то један од најважнијих показатеља успеха друштва", навео је Мировић.

Мировић је најавио да ће у наредним данима и преко Развојне агенције Војводине бити издвојена значајна финансијска средства која ће обезбедити нову опрему за предузећа у Војводини што ће омогућити очување постојећих и креирање нових радних места као и средства путем конкурса у ресорном секретаријату.

Преко Секретаријата за привреду и туризам данас су додељени следећи уговори:

–   за финансирање јавних радова подржани су пројекти 22 удружења у оквиру којих је ангажовано 50 незапослених лица, и за те намене је утрошено 7,4 милиона динара;

–   за покретање сопственог бизниса – самозапошљавање – субвенције је добило 50 лица, за шта је из покрајинског буџета издвојено 15 милиона динара;

– за запошљавање незапослених лица субвенције у укупном износу од 15 милиона динара добило је 28 послодаваца, који ће запослити 60 незапослених лица.

 

 

 

Извор: Танјуг