Вести

МИРОВИЋ: ПОКРАЈИНА ФИНАНСИРА ОДМОР ОКО ПЕТ СТОТИНА ДЕЦЕ

Покрајинска влада је на данашњој седници издвојила девет милиона динара за програм Црвеног крста Војводине којим је предвиђен седмодневни одмор и опоравак око 500 деце из социјално угрожених породица из АП Војводине.

Деца ће током летњег распуста боравити у одмаралиштима Црвеног крста Војводине у Бачкој Паланци, Вршцу и Бачком Моноштору, где ће бити организован низ креативних и едукативних радионица. Између осталог, теме радионица ће бити заштита од трговине људима, здравствено превентивне активности, предности образовања у циљу оснаживања деце и друго. Корисници програма ће имати прилику да науче и основе пружања прве помоћи, а акценат ће бити и на социјализацији и развоју солидарности.

Планирано је да се малишанима из АП Војводине придружи и одређени број деце са Косова и Метохије.

Средствима Покрајинске владе обновљене су и опремљене установе Црвеног крста и одмаралишта за децу из угрожених породица у Бачкој Паланци, Бачком Моноштору и Вршцу.

На седници је донето и решење да се Црвеном крсту Војводине усмери и 1,6 милиона динара за реализацију тродневне едукације волонтера из различитих области деловања те организације.

 

 

 

Извор: Танјуг