Вести

МОМИРОВИЋ: СПОРАЗУМ СА КИНОМ ДОПРИНЕЋЕ ЕКОНОМСКОМ ПРОСПЕРИТЕТУ

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић изјавио је данас да се улажу максимални напори како бисмо што пре окончали процес закључивања споразума о слободној трговини између Србије и Кине.

Момировић, који је и председник српског дела Мешовите међувладине комисије за економску сарадњу са НР Кином, оценио је, након састанка са амбасадорком НР Кине Чен Бо, да ће тај споразум засигурно допринети даљем економском напретку наше земље.

Велике шансе за додатни раст економске активности и запослености, како је истакао, налазе се у повећању трговинске размене са нашим традиционалним политичким партнерима, а један од њих је свакако Кина, која је на другом месту у укупној размени Србије.

Момировић је прецизирао да је наш извоз у ту земљу у последњих пет година повећан петнаест пута и да постоје реалне основе да се он додатно унапреди, додавши да је у првих девет месеци ове године вредност робне размене износила 4,7 милијарди долара, што је повећање од 23,8 одсто у односу на исти период прошле године.

Према његовим речима, Србија не одустаје од својих економских циљева и наша привреда ће наставити да расте, чак и у овим комплексним спољнополитичким околностима.

Даљим јачањем стратешког партнерства са Кином отварају се неограничене могућности за напредак и за извоз наше земље, поручио је Момировић, захваливши амбасадорки Чен Бо на искреној подршци Кине у даљем инфраструктурном и економском развоју Србије.

 

 

 

Извор: Танјуг