Вести

ШАПИЋ: МОРАМО РЕШИТИ ПРОБЛЕМ ЈАВНОГ САОБРАЋАЈА И ЗАГАЂЕЊА

Никада нисам променио своја политичка уверења и никада нисам изјавио да нећу сарађивати са Српском напредном странком и зато сам прихватио позив за сарадњу који је стигао од најјаче политичке снаге и најзначајније фигуре у Србији тј. Александра Вучића, рекао је градоначелник Београда Александар Шапић.

"Не знам да ли ме чека судбина привременог градоначелника и када ће и да ли ће бити превремених избора у главном граду, али знам да се иде на изборе када изгубите политичку већину у градском парламенту или када се за то стекну услови", рекао је Шапић уз напомену да су о њему поједини политичари свашта говорили, али да је чињеница то да је он данас градоначелник Београда, а да су појединци нестали са политичке сцене.

Додао је да спада у пионире заговорника дијалога и нормализације односа између власти и опозиције и да никада није оспоравао добре резултате претходника у које спада и Драган Ђилас.

Говорећи о приоритетима, навео је да су ту свакако енергенти, загађење, дивља градња и да се поједина питања не могу решити уколико не буде решења на нивоу државе, јер град не може да утиче на цену нафте или струје или гаса.

Одговарајући на питање да ли треба увести санкције Русији Шапић је одговорио да није сигуран у то да би нам " синуло сунце" уколико би то учинили, јер он јесте европски настројен градоначелник, али ЕУ није у последњих 20 година олакшала приступ Србији и зато је антиевропско расположење доминантно.

Дивља градња је очигледан проблем који се може решити само принудом, јер град има мало грађевинских инспектора, који не стижу да покрију цео град. Судски спорови су дуготрајни и треба пронаћи нови модел сарадње свих градских служби, рекао је Шапић.

 

Извор: РТВ