Вести

ШАПИЋ: ЗАЛАЖЕМ СЕ ЗА ПОЛИТИКУ ЗАСНОВАНУ НА ИДЕЈИ И ПРОГРАМУ

Новоизабрани градоначелник Београда Александар Шапић рекао је да се залаже за политику засновану на идејама, плановима и програмима, као и међусобној сарадњи.

Шапић је истакао да се локалном политиком бави 12 година, као и да је логично ако у животу желите да напредујете и оставите нешто иза себе, онда је и циљ у вези са области са којом се бавите.

"Ја сам се већ једном кандидовао за ову функцију, али ове године сам добио ту прилику и видећемо како ћу је искористити. Времена нису најсрећнија, живимо један изузетно тежак историјски моменат, ратно време како свет не памти", рекао је Шапић.

Међутим, додаје, свака криза даје и неку шансу да се човек докаже на неки другачији начин, коју можда не би имао да су околности другачије.

"Градски одбор подржао је једногласно моју кандидатуру. Опозиција се одлучила да нико од њих не гласа, иако по питању многих других ствари нису тако јединствени, али се испоставило да су овде били јединствени и нико није хтео да гласа. Са њима се свакако не бих претерано бавио, ја гледам на политику да треба да буде заснована на идејама, плановима и програмима и да људи треба да сарађују", рекао је Шапић.

Како каже, не постоји странка са којом није успео да нађе заједнички језик у претходних 10 година.

"Иста ствар ће бити и у Београду, то сам и рекао на седници, да ће моја врата као градоначелника, али и читаве коалиције бити отворена за све предлоге и критике. Из критике, уколико сте паметни можете увек нешто добро да извучете. Без обзира на број гласова којима сам изабран, моја обавеза је да будем градоначелник који је исправан, праведан и једнак свим београђанима", рекао је Шапић, и додао да ће се трудити да буде баш такав, уз посебну захвалност и одговорност онима који су му дали подршку и гласове.

Како каже, ни на који начин не жели да дели нити дискриминише људе, додаје да ће учинити све да се сви београђани једнако осећају. Додаје да ће се на тај начин и понашати.

"Верујем да уколико будем имао довољно стрпљења и добре воље, да ће људи схватити да, иако можда не можемо да се сложимо по свим питањима, да нам је у интересу да цивилизовано разговарамо и све добре идеје заједно спроводимо", рекао је Шапић, додајући да грађани од њега то и очекују.

Истиче да то до сада није била претерана пракса, али како каже, код њега јесте. Како каже, ту је сада да примени неке нове и позитивне ствари.

"Нисам за то да се по сваку цену нападамо и етикетирамо, само зато што је то негде политичка пракса, јер смо припадници различитих политичких партија", рекао је Шапић.

Што се тиче планова и програма имао је 45 дана да обради 45 тема. Имамо велике инфраструктурне пројекте који морају да се наставе, што неће бити ни мало лако у новонасталој ситуацији.

"Главни проблем је проблем енергената, и то на нивоу читаве Србије. То су ствари са којима се суочавају далеко богатије и развијеније земље од нас. Мислим да је фер изаћи пред људе и рећи да нећемо одустати ни од једног пројекта. Нећемо одустати од метроа, радимо обилазнице, мостове. Прерађиваче отпадних вода, изградњу мостова и булевара. Нећемо одустајати ни од једног, и да ћемо се трудити да прођемо кроз ову зиму са што мање штете", рекао је Шапић.

Сада у овој новонасталој ситуацији јесте приоритет да се реши енергетски проблем, да све градске службе функционишу како треба.

"Све школе, вртићи, болнице, све мора да ради како треба, да се провучемо кроз наступајућу зиму. Спремићемо и градске службе што боље за зимске месеце и да сачекамо пролеће у нормалним условима", рекао је Шапић.

Каже да ће доћи до сваке теме која је обрађивана у кампањи.

 

 

Извор: ТВ Пинк