Вести

СЕЛАКОВИЋ: СРБИЈА ПРИДАЈЕ ВЕЛИКИ ЗНАЧАЈ ОДНОСИМА СА АРГЕНТИНОМ

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се са амбасадором Аргентине Освалдом Нарсисом Марсиком.

Селаковић је поручио да Србија придаје велики значај односима са Аргентином, која је, како је навео, наш важан партнер у региону Латинске Америке и са којом имамо висок ниво политичких односа.

У том контексту, пренео је да је наша земља заинтересована за даље јачање политичког дијалога са Аргентином, истакавши наш интерес за реализацију посете министра иностраних послова Сантјага Кафиере Србији.

Селаковић је са задовољством указао да односе две земље карактерише међусобно разумевање и подршка у остваривању кључних приоритета државе, како у односу на сва питања билатералне сарадње, тако и на плану мултилатералне сарадње.

Посебно је нагласио да је важна спона наших односа управо обострано, принципијелно залагање за поштовање међународног права и територијалног интегритета и суверенитета држава.

И овом приликом, Селаковић је захвалио на принципијелној позицији Аргентине у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности тзв. "Косова" и на подршци коју пружа ставовима  Србије у међународним организацијама.

Селаковић је рекао и да фокус наше укупне сарадње треба ставити на оснаживање економских односа и повећање трговинске размене.

 

 

 

Извор: Танјуг