Вести

СЕЛАКОВИЋ: СРБИЈА ТРАЈНО ОПРЕДЕЉЕНА ЗА САРАДЊУ СА ФРАНЦУСКОМ

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић разговарао је са делегацијом Групе пријатељства Француска-Западни Балкан у Сенату Француске, коју је предводила сенаторка Марта де Сидрак.

Селаковић је констатовао традиционално блиске и пријатељске односе две државе и поручио да је трајно и искрено опредељење наше земље интензивна сарадња са Француском на свим нивоима, посебно имајући у виду да две земље имају потписан Споразум о стратешком партнерству.

Селаковић је истакао и да је политички дијалог две земље одличан и да њему посебан печат дају одлични лични односи председника Вучића и Макрона.

Селаковић је нагласио да је Француска један од најзначајнијих економских партнера Србије, као и један од највећих инвеститора у српску привреду. Селаковић је додао да се нада да ће добри економски резултати и услови за улагање довести у Србију још инвеститора из Француске.

Селаковић је саговорнике упознао са економским успесима Србије у последњих седам година, истакавши да је нашој земљи, како би наставила развој, потребан мир и стабилност у региону.

Према његовим речима, Србија зато има позитивну агенду у регионалној политици и жели да мотивише суседе на интензивнију економску сарадњу.

Говорећи о жељи Србије да постане пуноправна чланица Франкофоније, Селаковић је истакао да је Франкофонија изванредна платформа за неговање односа са државама широм света са којима имамо традиционално пријатељство.

Селаковић је подвукао да је чланство у Европској унији стратешки циљ наше земљу и захвалио Француској на подршци коју нам у том смислу пружа, али и на целокупној сарадњи у спровођењу реформи у Србији.

Информишући саговорнике о дијалогу Београда и Приштине, Селаковић је подвукао нашу посвећеност и чврсто опредељење за дијалог, али указао на то да Приштина не показује спремност за наставак дијалога и спровођење оног што је одавно договорено.

 

 

 

Извор: Танјуг