Вести

ВЕСИЋ: СРБИЈА ОЧЕКУЈЕ ВИШЕ ИНВЕСТИЦИЈА ОД ЕУ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић боравиће у званичној посети Европској комисији у Бриселу, где ће са званичницима ЕУ разговарати о сарадњи Србије и Уније у области транспорта.

Весића ће примити комесарка за транспорт Адина-Јоана Валеан и комесар за проширење ЕУ Оливер Вархељи.

"Србија је земља кандидат за чланство у Европској унији, али када је транспорт у питању ми смо део европских транспортних коридора. Не постоји област у којој смо више повезани са ЕУ од транспорта и то није само интерес Београда, већ и Брисела. Време је да нас ЕУ у сектору транспорта третира као земљу чланицу”, рекао је Весић пре одласка у Брисел.

Весић је рекао да ће ЕУ ускоро Србији дати највећи икада грант од 600 милиона евра за изградњу брзе пруге Београд - Ниш.

"Захвални смо Европској унији на гранту за изградњу брзе пруге Београд - Ниш као и за грантове за пруге Сталаћ - Ђунис, Ниш - Брестовац, Параћин - Међурово као и за ауто-пут Ниш - Мердаре. Србија очекује више помоћи и инвестиција од ЕУ и то ћу рећи својим саговорницима. Србија као највећа и најзначајнија земља Балкана то заслужује”, рекао је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг