Вести

ВЕСИЋ: СРБИЈА РЕГИОНАЛНИ ЛИДЕР У РАЗВОЈУ АВИО-САОБРАЋАЈА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић честитао је свим пилотима, летачком особљу, компанијама, институцијама и запосленима у систему цивилног авио-саобраћаја Међународни дан цивилног ваздухопловства - 7. децембар.

Весић је нагласио да стандарди, регулативе и планови развоја који данас постоје у домаћем цивилном ваздухопловству показују зашто је Србија лидер у региону у развоју авио-саобраћаја и због чега најуспешније компаније лете из наше земље, а све већи број путника пролази кроз наше аеродроме.

"То је заслуга свих вас и визије председника Александра Вучића - да од Србије ствара модерну земљу, отворену ка свету“, поручио је Весић.

Подсетио је и да је Србија међу малим бројем земаља које имају богату традицију у ваздухопловству, што потврђује и Уредба о саобраћајним справама које се крећу по ваздуху, из 1913. године.

Додао је и да је краљ Александар Карађорђевић и те како разумео важност авио-саобраћаја и развијао авио индустрију, а приликом посете Паризу 1910. године постао и први Србин који је летео авионом.

 

 

 

Извор: Танјуг