Вести

ВЕСИЋ: СРБИЈА СЕ ПРИПРЕМА ЗА ЗИМУ ОЗБИЉНИЈЕ И ДУЖЕ ОД ДРУГИХ

Изјава Урсуле фон дер Лајен није једино упозорење светских званичника да ће зима у Европи бити тешка, рекао је члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић, гостујући на телевизији Пинк. О штедњи енергената су говорили и Немачки канцелар Олаф Шолц, француски председник Емануел Макрон и многи други.

"Они који у Србији не верују председнику Вучићу када упозори на тешку зиму у Европи, ево сада могу да верују Урсули, Макрону или Шолцу", рекао је Весић, па додао:

"Ми се зато припремамо озбиљније и дуже од других. Припремамо храну, закупили смо капацитете за гас у Мађарској. Заиста, треба озбиљно све да схватимо и да разумемо да зима неће бити лака. Треба да наставимо са припремама и да све то дочекамо спремни", рекао је Весић.

 

Очекујемо да мандатар буде из Српске напредне странке

Весић је изјавио да у Српској напредној странци очекују да мандатар буде из Српске напредне странке, јер има највише посланика, као и да се нова влада што пре формира.

"Како се налазимо у тешким временима, ту владу чека озбиљан посао, да помогне председнику и да се припремимо што боље за наредни период који нас очекује, а који неће бити ни мало лак", рекао је Весић.

Весић је додао и да је понављање избора у Великом Трновцу, које је данас одложено, последица измена изборних закона, јер је Српска напредна странка прихватила све захтеве опозиције.

Коментаришући наводе да је председник Србије Александар Вучић имао страх да се појави на Самиту ЕУ-Западни Балкан у Бриселу, због притисака које ће трпети због неувођења санкција Русији, Весић је рекао да председник Вучић не зна за страх, већ само за изазове.

"Ако хоћете, можете да назовете страх, одговорност коју председник осећа према грађанима Србије. Као и одговорност како ће се ова ситуација одразити на инвестиције у Србији. Председник Вучић води одговорну политику у интересу грађана, а то је да се Србија развија. Не водимо ни турску, ни немачку, ни америчку, већ српску политику", рекао је Весић.

 

 

Извор: ТВ Пинк