Вести

ВЕСИЋ: У ПОПУЛАЦИЈИ ПРЕКО 65 ГОДИНА ВАКЦИНИСАНО 81 ОДСТО ГРАЂАНА

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је Дневни центар и клуб за старије „Анђелка Трнавац” у Црнотравској улици на Бањици и том приликом разговарао са пензионерима који су изразили задовољство што је клуб после годину и по дана поново отворен.

Весић је истакао да је ово 31. клуб који је отворен на територији Београда и подсетио да је први отворен 1973. године, а да их је до 2013. године било 20.

"Настојимо да отварањем клубова подигнемо квалитет живота људи, да наши најстарији суграђани овде могу да се друже, организују излете, бесплатне обуке и радионице. Ово је заиста значајна ствар јер у Београду живи више од 350.000 суграђана старијих од 65 година. Наша обавеза као друштва је да подигнемо квалитет њиховог живота, такође и да водимо рачуна о најмлађима, јер вредност једног друштва се огледа у томе", рекао је Весић.

Весић је додао да је прошле недеље донета одлука да се поново почне са организацијом излета, те да се очекује да ће до краја године око 90.000 најстаријих суграђана кренути на излете.

"Са њиховом организацијом се престало када је почела епидемија вируса корона. За њих је данас ово најбоља вест. То је нешто што су они заслужили јер су били најдисциплинованији", најавио је Весић, подсетивши да је у Београду у популацији преко 65 година вакцинисано скоро 81 одсто грађана.

Весић је истакао да од данашње седнице Кризног штаба очекује да се настави са попуштањем мера.

"Град Београд ће тражити да се продужи радно време угоститељских објеката до 1 час после поноћи, пуштање музике до 24 часа и емитовање живе музике, уз поштовање мера Завода за јавно здравље. Такође ћемо тражити да се омогући настава у природи, семинари и конгреси, матурске вечери и свадбе, уз поштовање свих мера, да се продужи радно време трговинских ланаца, као и да се од 21. јуна у Београду организују јавни скупови", рекао је Весић.

"Кризни штаб мора са својим мерама да излази уз сусрет животу. Тешко је говорити о неким великим рестрикцијама у тренутку када имамо 52 одсто вакцинисаних грађана и двадесетак заражених на територији града који има више од два милиона становника, што је на нивоу статистичке грешке. Морамо да будемо опрезни, али и да нађемо начин како да се одвија живот, а да се истовремено заштити јавно здравље", истакао је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг