Вести

ВЕСИЋ: ВУЧИЋ ОБЕЗБЕЂУЈЕ СТАБИЛНОСТ И ЕКОНОМСКИ РАСТ

Члан председништва Српске напредне странке Горан Весић изјавио је да је најважније да се наша земља и даље развија упркос ситуацији која се дешава у Европи и да се нигде не гради као у Србији.

"Радимо 574 километара путева, ради се обилазница око Београда, пре неки дан је пуштен тунел Стражевица. Све ово не можемо да радимо уколико се економски не развијамо. Политичка и економска ситуација је све компликованија. За тешка времена, потребни су нам озбиљни и посвећени људи. Људи који су ефикасни и решавају проблеме. Не видим такве у опозицији. Председник Вучић и Српска напредна странка обезбеђују континуитет стабилности и економски раст у неизвесним временима за целу Европу и свет", рекао је Весић.

Весић је указао да јучерашње обраћање председника Вучића улива сигурност да је Србија на добром путу.

"Имаћемо раст пензија од 19,1 одсто, плате у јавном сектору имаће двоцифрен раст, у другом кварталу имали смо раст од четири одсто, у првих шест месеци имали смо милијарду и 417 милиона евра страних инвестиција", истакао је Весић.

Рекао је и да Србија добро планира своју политику, јер је политичка и економска ситуација изузетно тешка и да због тога мора пуно да се ради.

"Имамо довољно енергената и хране. Некима из опозиције је смешно што председник прича о шећеру. Али тиме показују колико не схватају шта је важно. Задатак председника јесте да зна да ли имамо довољно хране или не. Председник Вучић се није, као неки, отуђио од народа. Сећам се добро периода када је Милошевић изгубио додир са народом, тада је изгубио додир и са реалношћу. То је још једна заједничка особина председника Вучића и Ђинђића. Баве се детаљима, посвећено и енергично, и не стају док не испуне зацртане циљеве", истакао је Весић.

Према његовим речима, по први пут цела Европа и регион са великом пажњом прате шта ради Србија и како се озбиљно понаша у времену кризе.

"Први пут смо пример за друге у Европи, бољи смо од многих", закључио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк