Вести

ВЕСИЋ: ВУЧИЋ ВОДИ ПОЛИТИКУ У ИНТЕРЕСУ ГРАЂАНА СРБИЈЕ

Србија не води ни америчку, ни немачку, ни турску, већ српску политику, која је најодговорнија могућа политика, а то је политика у интересу њених грађана, изјавио је члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић.

Весић је рекао да се Србија данас много боље позиционира у свету, да државно руководство води српску, а не политику других земаља.

"Вучић води политику у интересу грађана Србије, а то је да се Србија развија. Због тога смо и изабрани да грађанима Србије буде боље", рекао је Весић и навео да је Србија у првом кварталу имала раст БДП-а од 4,4 одсто, док је за други квартал предвиђен раст од 3,7 одсто.

Истакао је да се ради 574 километара путева, да се ради обилазница око Београда и да је пре неки дан пуштен тунел Стражевица.

"Све то не можемо да радимо ако се економски не развијамо. Зато је најбитније да се настави са страним инвестицијама, да имамо више радних места и што је најважније да у земљи влада мир, стабилност и да не буде рата", рекао је Весић.

Нагласио је да је наш став о рату у Украјини веома јасан и принципијелан и да Србија не подржава оно што је урадила Русија у Украјини.

Осврнуо се и на санкције које су поједине земље увеле Русији и рекао да је Србија од самог почетка против санкција јер не верује да су оне делотворне у међународној политици.

"Санкције погађају оне против којих нису уведене, а то је обичан народ. Србија као земља која је била под санкцијама то најбоље разуме и не видим шта је лоше у таквој политици", рекао је Весић.

Весић је истакао да су Европска унија и европске вредности наше основно спољно-политичко опредељење и да је то пут од кога не одустајемо.

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи