Вести

ВУЧЕВИЋ: БУЏЕТ НОВОГ САДА ПРЕМАШИО РЕКОРДНИХ 30 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА

Градоначелник Новог Сада Миош Вучевић изјавио је да је буџет Града премашио рекордних и незамисливих 30 миијарди динара и да ће износити 30 милијарди и 200 милиона.

 

"У односу на почетак године то је повећање од 3,67 одсто", рекао је Вучевић и додао да је то кључна ствар и порука за Новосађане да Нови Сад у најтежој години у 21.веку није одустао ни од једне важне ставке у буџету.

"Нисмо смањили ниједно давање, нисмо одустали ни од једне капиталне инвестиције, ни од политике коју смо у граду водили последњих осам година и то ме чини неизмерно поносним", рекао је Вучевић, коме је ово трећи мандат на челу главног града Војводине.

Градоначелник Новог Сада додао је да без обзира "ко год и шта год мислио" не зна да било ко може да нађе град у Србији и шире који не смањује драматично приходе.

 

"Нови Сад то није чинио. У кључном сегменту нисмо смањивали приходне, имамо фантастично остварење прихода, велико хвала Новасађанима, Новом Саду, привреди - то је одраз њихове снаге, дисциплине града", рекао је Вучевић.

Градоначелник је рекао да је сигуран да ће добар буџет бити припремљен и за наредну 2021. годину.

 

У Новом Саду 75 људи инфицирано корона вирусом

У Новом Саду тренутно има 75 активних случајева корона вируса, изјавио је градоначелник Милош Вучевић и додао да су то лакши случајеви те да нема притиска на здравствене установе.

"Добра ствар у неповољној причи је чињеница да су сви инфицирани лакшим обликом и за сада нема пристиска на здравствене установе, Клинички центар", рекао је Вучевић и нагласио да сада много тога зависи од нас.

Бојим се да смо попустили и да ће се то видети наредних дана, да се све више прослава организује, рекао је Вучевић.

Према његовим речима, у Новом Саду у августу било је 1.800 активних случајева.

"Последњих 10 дана број позитивних у нашем граду креће се од ниједног до седам или осам. Два дана су била без позитивних пацијената, један са осам, осталих дана двоје, троје, двоје и то је био тренд", рекао је Вучевић.

Градоначелник је рекао да му је јасно да је народ жељан нормалног живота, али и да је сигуран да смо сви свесни да корна не хаје за наше потребе.

 

 

"Наредних недеља све зависи од наше дисциплине, битно је да сачувамо школе и обданишта, да пробамо да полугоште завршимо са наставом и комбинованом наставом што би био велики успех за град и државу", рекао је Вучевић који је стање у обдаништима и школама оценио као добро.

 

 

 

 

Извор: Танјуг