Вести

ВУЧЕВИЋ: ДРЖАВА О СВИМА ВОДИ РАЧУНА

Градоначелник Новог Сада и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић изјавио је да верује да ће кандидат Српске напредне странке Александар Шапић у понедељак бити изабран за градоначелника Београда.

Вучевић је истакао да Шапића и негов тим чека много посла и указао да може да рачуна на подршку свих у Српској напредној странци.

Вучевић је рекао да је Председништво Српске напредне странке подржало предлог Градског одбора Српске напредне странке у Београду и да је ''природно'' што је Српска напредна странка кандидовала Шапића за ту функцију, будући да је, подсетио је, био први на листи Српске напредне странке за београдске изборе.

''Шапића и његов тим чека много посла. Да наставе и убрзају започете инвестиције, а верујем да је Шапић спреман за то'', рекао је Вучевић.

На питање о медијским спекулацијама о односу Шапића и досадашњег заменика градоначелника Горана Весића, Вучевић је рекао да нема нетрпељивости и да је природно да постоји конкуренција идеја, као и да свако има своје место у странци и политичком животу.

''Сигуран сам да ће Весић наставити свој политички рад, видећемо у каквом формату, где и како, то је и на њему и на странци да одлучују у наредном периоду'', рекао је Вучевић.

На питање о формирању нове владе, указао је да избори још трају и да због захтева дела опозиције у међустраначком дијалогу и нових правила, изборни процес није завршен и да се 23.јуна поново гласа на једном бирачком месту у општини Бујановац.

Вучевић је рекао да, док се не заврши изборни процес, не може бити конституисана скупштина и председник републике не може да започне консултације са парламентарним групама око мандата за састав нове владе.

''Влада у овом тренутку није тема, али надам се да ће се до краја јула ући у конституисање парламента. Било је преурањено да на Председништву Срспке напредне странке разговарамо о влади. Српска напредна странка није почела унутарстраначке разговоре нити са другим странкама'', рекао је Вучевић и додао да постоје ургентније теме које се директно тичу живота грађана.

Истакао је да је најављено повећање плата и пензија између 18 и 20 одсто, највећа инвестиција у Србији и најважнији ''друштвено-инфраструктурни пројекат'' нагласивши да држава показује да ниједна група грађана, посебно најугроженији, нису заборављени и да се о свима води рачуна.

''Србија у глобалним околностима има економског потенцијала да направи највеће повећање плата и пензија у последњих неколико деценија'', рекао је Вучевић.

Додао је да државу чекају разговори са Унијом послодаваца и синдикатима о минималној заради и да се очекује повећање минималца између 12 и 15 одсто.

Вучевић је рекао да Србију чека велики изазов када су у питању енергенти и да треба да обезбеди преосталу количину гаса, али и струју и нафту истичући да је, да би се то постигло, потребно да се формира ''српска влада'' која неће бити на услузи амбасадама ни запада ни истока и која ће радити у корист грађана.

Оценио је да је и актуелна влада ''сасвим добро радила'', али да Србији треба влада која ће бити спремна да се ухвати у коштац са новим изазовима.

''За народ је најважније да ће да расту пензија, минималац, да Србија обезбеди довољно струје и нафте, да имамо гаса и хране, а ко ће да седи на којој министарској фотељи, то је мање битно'', навео је Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк