Вести

ВУЧЕВИЋ: ФУТОГ ДОБИЈА ФАНТАСТИЧАН СПОРТСКИ КОМПЛЕКС

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је приликом обиласка радова на изградњи базена у Футогу, да радови теку добро и брже од планиране динамике.

Према његовим речима Град Нови Сад је до сада инвестирао 400 милиона динара, а пројекат је вредан 1,76 милијарди динара.

"Тренутно се изводе радови на подруму где ће бити технички део, односно модеран систем контроле квалитета и температуре воде. Овим новим садржајем, Футог добија фантастичан спортски комплекс који има атлетски део, фудбалски стадион, базенски комплекс, затворену халу са теренима, а уговорили смо и изградњу шест спортских терена на отвореном, као и неколико теретана", истакао је Вучевић.

Базенски комплекс, како је речено приликом обиласка, требало би да буде завршен у децембру 2023. године, а извођачи раде и брже у односу на планирано.

Граде се олимпијски базен димензија 50x25 метара и још један мањи базен димензија 25x7 метара.

"Драго ми је што имамо снаге да у Футогу реализујемо инвестиције оваквог нивоа а садржаје попут ових нема већина општина. У Футогу смо реконструисали централне улице, Културни центар, изградили Дом здравља и ово постаје место које има будућност", рекао је Вучевић.

Додао је да је потребно и да се прошире капацитети пута према Бачкој Паланци после чега би ово приградско насеље заиста бити одлично место за живот.

Навео је и да је ће ово бити други затворени олимпијски базен у Војводини, јер такав базен за сада постоји само на СПЕНС-у.

 

 

 

Извор: Танјуг