Вести

ВУЧЕВИЋ: ЈОШ ЈЕДНА ПОТВРДА ДА СУ НАШИ СУСЕДИ ЗАТРОВАНИ МРЖЊОМ

Градоначелник Новог Сада и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић реаговао је на срамну и скандалозну насловну страну хрватског магазина.

"Срамна и скандалозна насловна страна хрватског магазина “Express”, још је једна потврда да су наши “суседи” потпуно затровани мржњом, да граде друштво у коме се национализам и фашизам негују као узвишене вредности, уместо да их у корену сасеку. Још једном су показали да су у моралном и људском смислу потпуно застранили, а у професионалном новинарству да су дотакли дно дна. Како другачије објаснити срамну насловну страну него тешким и неизлечивим фрустрацијама и мржњи према српском народу и нашем председнику Александру Вучићу. Сада су томе додали и мржњу према победници италијанских избора Ђорђи Мелони и премијеру Мађарске Виктору Орбану. Сада ударају и на регион и на ЕУ. Очигледно је да не посустају у намери да мрзе све што је боље од њих, и да у тој својој суманутој мржњи покушавају да наруше мир и стабилност региона", изричит је Вучевић и додаје:

"Одавно хрватска кампања мржње према Србији прелази границе здравог разума. Уместо што вређају европске лидере и пореде их са Хитлером, боље да се сами погледају у огледало јер ће у њему видети баш његов одраз, јер то што они раде не личи ни на шта друго осим на наметање нацистичких вредности и Хитлеровску пропаганду. Надам се да ће пристојна ЕУ гласно рећи да се стиди. Страшно је да у времену када се планета бори са највећом кризом, док се чини да је на ивици да избије Трећи светски рат, неко призива најмрачније авети прошлости, највеће злочинце у историји човечанства. Јасно је да многима у Хрватској смета моћна, снажна и независна Србија, и да су због тога кренули у тотални медијски рат против председника Вучића. Треба да знају да та кампања, колико год срамна и сурова била, неће ућуткати председника Србије Александра Вучића, да ће он још гласније говорити о крвавом наслеђу наших “суседа”, о Јасеновцу, Петровачкој цести … да ће се још снажније залагати за мир и стабилност, за “Отворени Балкан”, за јак “Српски блок”, и борити се за очување наших националних интереса", рекао је Вучевић.