Вести

ВУЧЕВИЋ: СНС ПРОМЕНИЛА ТОК ВИШЕСТРАНАЧЈА У СРБИЈИ

Српска напредна странка потпуно је променила ток вишестраначја у Србији и дала му нови карактер који гарантује политичку стабилност потребну за даљи развој Србије, изјавио је данас потпредседник Главног одбора СНС Милош Вучевић.

"СНС је потпуно променила ток и смисао вишестраначја у Србији, унела нови садржај и дала је нови карактер. Дуго година се чекала таква политичка организација која ће омогућити да грађани Србије имају поверења у једну политичку странку и да гарантује, пре свега, политичку стабилност који је наш први циљ", рекао је Вучевић на конференцији за медије поводом 12. рођендана СНС, у седишту странке.

Каже да је СНС свесна своје велике одговорности и да је зато спремна да се мења како би одговорила на све изазове у будућности, а на добробит грађана Србије.

"Мењали смо Србију на боље. Тражили смо још боље резултате и увек подизали лествицу на још виши ниво", навео је Вучевић.

Истиче да сада СНС има историјску подршку, с обзиром на то да је та странка показала да су за њу држава и народ изнад страначких интереса, као и да су се само руководили интересима странке да би правили искључиво СНС владу.

Вучевић истиче да постигнута политичка стабилност ствара услове за економски просперитет, улагање у здравство, инфраструктуру и друге области.

Сматрамо да је потребан шири друштвени консензус и национално јединство и у борби са корона вирусом и у одбрани националних интереса на КиМ.

Вучевић наглашава да су 2012, када је СНС преузела власт, затекла "Титаник који тоне и капетана који бежи са брода", док је сада Србија безбедан брод који мирно плови и може да издржи све ударе ветра - бочне и директне и који има свог капетена и јасан курс за Србију и српски народ.

Нагласио је да више тајкуни и стране амбасаде не састављају владе, као што је то био случај за време неких претходних власти када је то било уобичајено, као и да ће држава имати снаге да зада смртоносни ударац мафији у Србији.

"Одговор државе ће бити у складу за законом, али бруталан и бескомпромисан. И даље ћемо се борити против корупције", поручио је Вучевић.

Такође, истиче да ће Србија наставити да се бори за положај свог народа у земљама у региону, њихова права и очување језика и писма.

Такође, у фокусу ће бити развој земље предвиђен програмом Србија 2025. у оквиру којег ће бити изграђени нови аутопутеви, пруге, школе, други инфраструктурни објекти, ојачана војска и полиција...

 

 

За викенд или после викенда избор покрајинске владе

Вучевић је изјавио је данас да ће у суботу или одмах после викенда бити одржана Скупштина Војводине и да ће тада бити изабрана Покрајинска влада.

На конференцији за медије поводом 12. годишњице СНС, Вучевић је рекао да у Покрајинској влади нема никаквих сукоба.

А поводом вести о предлогу Жарка Димића, одборника СПС-а у Сремским Карловцима, да председника Покрајинске владе Игора Мировића предложи за почасног грађанина Сремских Карловаца, Вучевић каже да је име Мировића злоупотребљено.

"Мировићу не треба никакво признање да би био цењен и поштован и за свој политички и за јавни позив, то је нешто што нико не може да му одузме, ни његове књиге, ни његове говоре, ни његов рад у политици", рекао је Вучевић.

Председник покрајинске Владе Игор Мировић раније је изјавио да није дао сагласност Жарку Димићу, одборнику СПС-а у Сремским Карловцима, да га предложи за почасног грађанина Сремских Карловаца.

Наиме, Комисија за обележавање празника, доделу признања и проглашење почасних грађана Сремских Карловаца, на којој је, како су пренели поједини медији, одбијен предлог да се покрајински премијер прогласи за почасног грађанина те општине.

 

Извор: Танјуг