Вести

ВУЧЕВИЋ: ЗАДОВОЉНИ СМО РЕЗУЛТАТИМА ИЗБОРА У ВОЈВОДИНИ И НОВОМ САДУ

Задовољни смо изборним резултатима у Војводини и Новом Саду где смо добили више гласова у односу на изборе 2017. године, рекао је на прес конференцији председник Градског одбора Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

"Честитам свима који су учествовали, мислим да је то била отворена борба која доприноси демократизацији нашег друштва. Чули су се различити предлози, идеје и програми, грађани су имали кога да бирају. Једино нисмо задовољни тиме што нисмо победили у три од пет месних заједница на Лиману", рекао је Вучевић.

Избори за месне заједнице одржани су у осам градова и општина у Војводини и то у Новом Саду, Сомбору, Бачкој Тополи, Бечеју, Житишту, Кули, Инђији и Иригу. Бирани су савети за 89 месних заједница а, како је Вучевић навео, Српска напредна странка је победила у 83 месне заједнице у Војводини, односно 93,6 одсто.

"Од 809 чланова савета месних заједница који су бирани, Српска напредна странка је освојила 750 места, односно 92,81 одсто. Савез војвођанских Мађара је освојио 34 места и нестраначки кандидати 25 места. У Новом Саду су одржани избори у 42 месне заједнице, гласало је 45.238 грађана односно 14,23 одсто од укупног бирачког тела. Српска напредна странка је победила у 39 месних заједница. У три месне заједнице су победили независни кандидати", навео је Вучевић.

Од укупно 436 чланова савета месних заједница у Новом Саду, кандидати Српске напредне странке, како је додао, освојили су 411 места.

"Посебно смо задовољни што смо добили 10.000 више гласова него 2017. године. То је добар скок и на томе дефинишемо оптимизам за рад у будућем периоду", поручио је Вучевић.

Додао је и да су независни кандидати освојили 25 места од 436 у Новом Саду, те да су победили у МЗ Лиман 1, МЗ Лиман 3 и МЗ Иво Андрић.

"То нису кандидати ни Ђиласа ни Вука Јеремића ни никаквих опозиционих партија, ово су кандидати који су себе представили као независне и као комшије. Ми смо разумели поруку бирача да су се определили за нестраначке личности, за тај концепт да у месним заједницама буду нестраначке личности и из тога ћемо извући поуке и радити на томе да наша страначка организација буде што боље припремљена пред предстојеће изборе", навео је Вучевић.

На питање новинара да ли Српска напредна странка стоји иза памфлета који су се пред изборе појавили у Новом Саду, а на којима су независни кандидати представљени као да су чланови опозиционих партија, Вучевић је рекао да Српска напредна странка не стоји иза тих флајера и да нема везе са било каквим заштрашивањем.

"Да је било застрашивања не би били овакви изборни резултати. Ја сам показао да смо ми политички веома одговорни и разумни и да нисмо радили ништа што може да нарушава изборну вољу грађана. Не знам ко је радио тај летак заиста, али чули сте у мојој изјави да сам рекао да су то независни кандидати и да нису никакви кандидати Ђиласа и Јеремића иако су сви они данима били у Новом Саду", рекао је Вучевић и додао да је било застрашивања активиста Српске напредне странке, вређања и напада на њих.

Додао је и да је Град Нови Сад, у којем је Српска напредна странка носилац власти, спреман да сарађује са свим месним заједницама без обзира на то ко је у њима победио.

 

 

 

Извор: Танјуг