Вести

ВУЧИЋ: ЈУНАШТВО СРПСКИХ ВОЈНИКА НИКО НИКАДА НЕЋЕ ОБРИСАТИ

Председник Републике Србије Александар Вучић положио је венац на Споменик јунацима са Кошара, који су пре 22 године бранили државну границу и спречили копнену инвазију терористичке ОВК из Албаније на територију Србије.

Након полагања венца, Вучић је поразговарао са ветеранима битке на Кошарама, који су такође положили венац на споменик, и захвалио им се на свему што су учинили за отаџбину.

"Ако ништа друго нисмо урадили, бар данас смемо да говоримо о онима који су погинули и о вашој улози", поделио је ту чињеницу са ветеранима Вучић.

Додао је да би волео да се око Видовдана поново види са њима и да подробно разговарају о свему, како би видели шта још може да се уради за њих, али, како је рекао, нешто што је реално, а не оно што није могуће.

"Али, када вас видим добијем додатну енергију да бар са оно мало ризика се још снажније борим за Србију", рекао је Вучић.

"Бескрајно вам хвала на части коју сте дали Србији и да заједно покушамо да се то не заборави", додао је Вучић.

То не смемо да дозволимо, узвратили су борци са Кошара.

"Јунаштво српских војника, који су се борили на Кошарама, нико и никада неће моћи да избрише, поручио је Вучић.

Како је навео, јунаци са Кошара су водили немогућу битку против далеко надмоћнијег противника, знајући да је земља коју бране важнија од свега.

"Кошаре су данас у туђим рукама, али јунаштво српских војника који су штитили своју отаџбину нико и никада неће моћи да избрише. Нека им је вечна слава! Живела Србија!", навео је Вучић.

Венац са председником положила је и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић.

 

 

 

Извор: Танјуг