Вести

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО ПУТЕМ ВИДЕО-ЛИНКА СА ДМИТРИЈЕМ МЕДВЕДЕВОМ

Председник Србије Александар Вучић разговарао је путем видео-линка са замеником председника Савета безбедности Руске Федерације, председником Сверуске политичке странке "Јединствена Русија" Дмитријем Медведевом.

У дугом и пријатељском разговору, Вучић и заменик председника Савета безбедности, председник странке "Јединствена Русија" Медведев потврдили су веома добре односе које имају Србија и Русија на свим пољима сарадње.

Двојица саговорника разговарали су о кризи изазваној појавом корона вируса, али и начинима како да две земље сарађују по том питању.

Вучић је захвалио на подршци Руске Федерације Србији почетком велике здравствене кризе и додао да једино право решење за спас народа може да буде масовна употреба вакцине против КОВИД-19.

Истовремено, Вучић и заменик председника Савета безбедности, председник странке "Јединствена Русија" Медведев истакли су добру сарадњу у свим међународним институцијама.

Вучић је посебно захвалио на подршци Русије у очувању територијалног интегритета наше земље.

Заменик председника Савета безбедности, председник странке "Јединствена Русија" Медведев је рекао да поздравља политику Србије која се понаша као независна и самостална земља и има пријатељски однос према Русији.

Двојица саговорника су се договорили да се, одмах по заједничкој победи над корона вирусом, сретну уживо и размене мишљења о свим важним политичким и економским питањима.

 

 

 

Извор: Танјуг