Вести

ВУЧИЋ: СРБИЈА ЋЕ НАСТАВИТИ ДА ШТИТИ СВОЈ ТЕРИТОРИЈАЛНИ ИНТЕГРИТЕТ

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са специјалним изаслаником Владе Савезне Републике Немачке за државе Западног Балкана Мануелом Сарацином са којим је разговарао о наставку дијалога Београда и Приштине и актуелној ситуацији у региону.

Председник Вучић је поновио став и позицију Србије у погледу свих питања на Западном Балкану истичући да се наша земља залаже за додатно унапређење међусобног повезивања и економске сарадње у региону. Председник Вучић је такође нагласио да Србија наставља са политиком одговорног приступа свим регионалним питањима, јер је то најбољи пут за очување стабилности и напредак целог региона.

Саговорници су се посебно осврнули на наставак дијалога Београда и Приштине, као и на припреме докумената и значај самог састанка у оквиру Берлинског процеса, као и на остваривање права на четири слободе – слободно кретање људи, робе, услуга и капитала.

Том приликом, председник Вучић је поновио да се Србија посвећена политичком дијалогу као примарном начину решавања свих изазова на Балкану, али да ће наставити да штити свој територијални интегритет и суверенитет уз доследно залагање за поштовање међународног права.

Председник Вучић је исткао да Србија цени и подржава Берлински процес, као формат који на конкретан начин даје подстрек евроинтеграцијама Западног Балкана.

 

 

 

Извор: Председништво Србије